Έλληνες για τη Πατρίδα: Άφησαν τους Οθωνούς 2 ολόκληρους μήνες χωρίς γιατρό!


Η ιστοσελίδα του νέου κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, "Έλληνες για τη Πατρίδα", μετά από καταγγελίες, ασχολήθηκε με το ιατρείο των Οθωνών και συγκεκριμένα ανέφερε το γεγονός ότι πέρασαν δυόμισι μήνες για στελεχωθεί το ιατρείο με οπλίτη γιατρό.


Αναλυτικά τι αναφέρει:

Στην ιστοσελίδα μας λάβαμε την παρακάτω καταγγελία, σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Οθωνών λόγω της έλλειψης γιατρού από τον Δεκέμβριο του 2020.

Μας ζητήθηκε λοιπόν να αναδείξουμε το ζήτημα με σχετικό άρθρο.

Ως πατριωτικό Κίνημα, που ενδιαφερόμαστε στον μέγιστο βαθμό για τα ακριτικά νησιά μας, ανταποκρινόμαστε στο αίτημα και ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας για το επίμαχο αυτό θέμα.



Οι κάτοικοι των Οθωνών, κυριολεκτικά κάνουν την προσευχή τους εδώ και δύο μήνες μην τους βρει κανένα πρόβλημα υγείας!


Στα λόγια οι κυβερνήσεις είναι πάντα large, μιας και δεν κοστίζουν τίποτε. Στις πράξεις έχουν μονίμως πρόβλημα. Δεν υπάρχει κυβερνητικός παράγοντας που να μην αναφέρεται με υπερηφάνεια για τα νησιά μας και ειδικά εκείνα που σε πείσμα της αδιαφορίας των κυβερνώντων, μένουν όρθια και ζωντανά.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και τα Διαπόντια νησιά, τα οποία έχουν αφήσει στην τύχη τους. Αδιαφορώντας ακόμη και για την υγεία των κατοίκων τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Οθωνοί. Μέχρι πρότινος (σ.σ. αρχές Δεκεμβρίου 2020) στο νησί τη θέση του αγροτικού γιατρού κάλυπτε οπλίτης γιατρός. Η θέση όμως έμεινε κενή λόγω απόλυσης του οπλίτη και η υγειονομική φροντίδα έχει αφεθεί σε ιδιώτη γιατρό, που κάνει το παν για να εξυπηρετήσει τους κατοίκους.


Βέβαια το κενό μεταξύ απόλυσης του γιατρού και τοποθέτησης του νέου είναι μόνιμη κατάσταση για τους Οθωνούς. Το ίδιο συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια και έμενε το νησί για μήνες χωρίς γιατρό.




Και προσεύχονται οι κάτοικοι μην τους τύχει τίποτε! Γιατί σε δυο περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών, έγινε διακομιδή τους στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και ένα εξ αυτών που θεωρούνταν πιθανό κρούσμα κορωνοϊού, διακομίστηκε με σκάφος του Λιμενικού.

Ο Αντιδήμαρχος Οθωνών σημείωσε μέσω social media ότι η πλήρωση της θέσης θα γίνει τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας.

Η άφιξη του νέου γιατρού των Οθωνών αναμενόταν στις 4-5 Φεβρουαρίου, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί. Το νησί προσωρινά εξυπηρετείται από τον ιατρό της Ερείκουσσας.


Και αναρωτιόμαστε: Εφόσον γνώριζαν για την απόλυση του οπλίτη γιατρού, ήταν τόσο δύσκολο να έχουν μεριμνήσει και να μη μείνουν οι Οθωνοί τόσο καιρό χωρίς γιατρό; Δυστυχώς, ψιλά γράμματα!
ellhnes.net

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.