Κρατώντας μικρό καλάθι η προκήρυξη μόνιμων γιατρών στα Διαποντια Νησιά.

Ανακοινώθηκε η προκήρυξη μόνιμων θέσεων γιατρών για τα Διαποντια Νησιά. Κανένας λόγος για μοριοδότηση.


Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη της 6ης ΥΠΕ προκύπτει:

1. Μία μόνιμη θέση Ιατρού για το Ιατρείο των Οθωνών, της Ερείκουσας και του Μαθρακίου (Ειδικότητα Γενικού Ιατρού, Παιδίατρου ή Παθολόγου).
2. Δύο μόνιμες θέσεις Ιατρών για το Κέντρο Υγείας Λευκίμμης (Ειδικότητα Γενικού Ιατρού ή Παθολόγου).
3. Μία θέση Διευθυντή Αιματολογικού, μία θέση Διευθυντή Παθολογικού , δύο θέσεις Επιμελητή Α΄ για το Τ.Ε.Π. (Ειδικότητα Παθολόγου, Καρδιολόγου ή Πνευμονολόγου), μία θέση Επιμελητή Α΄ Νευρολογίας, μία θέση Επιμελητή Α΄ Νεφρολογίας και δύο θέσεις Επιμελητών Α΄ Πνευμονολογίας για το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Δε μπορούμε να αφήσουμε όμως απαρατήρητο ότι ενώ σε άλλες νησιωτικές περιοχές, οι περιφέριακές ενότητες για να προσελκύσουν γιατρούς σε απομακρυσμένα νησιά επιδοτούν με επιπλέον χρηματικό μπόνους τους αγροτικούς και επικουρικούς ιατρούς για να εγκατασταθούν στις περιοχές αυτές, κάτι τέτοιο δεν έχει πράξει μέχρι σήμερα η περιφέρεια Ιονίων νήσων για την Κέρκυρα, όταν το έχει προτείνει για απομακρυσμένα περιφερειακά ιατρεία και επικουρικούς ιατρούς τόσο στην Κεφαλλονιά όσο και στη Λευκάδα. Κάτι τέτοιο άλλωστε μετά την περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ανακοίνωσε και η περιφέρεια Β. Αιγαίου με επίδομα 500 ευρώ μάλιστα. Αδυνατούμε να καταλάβουμε πως οι ιθύνοντες της δικιάς μας περιφέρειας δε θυμήθηκαν ότι και τα ιατρεία των Διαποντίων Νήσων είναι συνεχώς κενά στο σύνολο τους ή μερικώς (επί του παρόντος είναι κενό το ιατρείο των Οθωνών) και πως στο νοσοκομείο δεν καλύπτονται θέσεις επικουρικών ιατρών δημιουργώντας τεράστια προβλήματα λειτουργικότητας, όπως με τη μονάδα τεχνητού νεφρού.

Θυμίζουμε απλά ότι με το μισθό αγροτικού ιατρού, κανένας δεν έχει λόγο να μετακινηθεί σε τόσο δυσπρόσιτες περιοχές, όπου μόνο για τα βασικά είδη διαβίωσης θα πληρώνει περισσότερα. Θυμίζουμε ταυτόχρονα πως στο νοσοκομείο Κέρκυρας έχουν απομείνει να υπηρετούν λίγοι πλέον ειδικευόμενοι.

Τέλος, όλοι οι γιατροί και οι οδοντίατροι που εργάζονται σε εγκαταστάσεις "προσφύγων", θα λαμβάνουν τον διπλάσιο μισθό του ιατρού υπηρεσίας υπαίθρου και επιπλέον 400 ευρώ (επίδομα αγόνου) θα λαμβάνουν όσοι εργάζονται στις παραμεθόριες περιοχές της Χίου, της Λέσβου, της Σάμου, της Κω, της Λέρου και του Έβρου.

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Τα δρομολόγια του EVDOKIA (ημέρες και ώρες)

Όταν ο Βενιζέλος παραχώρησε τη νήσο "Σάσων" στην Αλβανία

Απίστευτη δήλωση τέως Αρχηγού του αλβανικού ΓΕΕΘΑ: «Οι Οθωνοί έχουν εγκαταλειφθεί»

Καλλιτεχνικός σταθμός του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Χωριό Οθωνών.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΑΦΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΖΑΝΑDU ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ

Οθωνοί: Έκλεψαν σκάφος από τον Αγ. Στέφανου αλλά έπαθε μηχανική βλάβη και εντοπίστηκε με 17 αλλοδαπούς.

ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ: Η δασκάλα στον... παράδεισο Ερείκουσα και 3 αγγελάκια μαθητές μου.

Μέσα Ιούλιου η ολοκλήρωση του Στρατιωτικού Φυλάκιου Οθωνών.