Στην Ερείκουσσα η ΠΤΔ.

 Τους Οθωνούς, το Μαθράκι και την Ερεικούσα, επισκέφτηκε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπως έχει μεταδώσει με ρεπορτάζ το kerkyrasimera.gr. Η κα. Σακελλαροπούλου, επέλεξε τον τελευταίο σταθμό του ταξιδιού της, την Ερείκουσα, προκειμένου να κάνει δήλωση, με φόντο την πανέμορφη θάλασσα του ακριτικού αυτού νησιού. 

Ωστόσο, πριν τη δήλωσή της, η ΠτΔ επισκέφθηκε το δημοτικό σχολείο του νησιού, το μοναδικό εν λειτουργία Σχολείο στα τρία Διαπόντια νησιά και στο οποίο φοιτούν μόλις τρεις μαθητές, που πρόσφεραν άνθη και ζωγραφιές στην κα. Σακελλαροπούλου.

Ολοκληρώνοντας το πλαίσιο των επισκέψεών της στα Διαπόντια Νησιά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη δήλωσή της, εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή της από την επίσκεψή της «στο δυτικότερο άκρο της πατρίδας μας», εξήρε τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για την άρτια διεξαγωγή των εμβολίων στους κατοίκους των νησιών, αλλά και τις Ένοπλες Δυνάμεις για τη συμβολή τους στα Διαπόντια Νησιά. Τέλος, απευθυνόμενη στους κατοίκους των νησιών, είπε: «Θέλω να γνωρίζουν οι κάτοικοι των νησιών αυτών ότι ξέρουμε πως στηρίζουν μία κοιτίδα του ελληνισμού με την παραμονή τους εδώ και ότι η Πολιτεία είναι παρούσα, τους ακούει και θα τους στηρίζει πάντα».

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.