AHEPA- Δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών, χορού και μουσικής στους μαθητές της Ερείκουσας.

 


Σε συνεργασία με την εκπαιδευτικού του νησιού κ. Ευρυδίκη Παπαγεωργίου, το Τμήμα AHEPA Κέρκυρας εξασφάλισε δωρεάν μαθήματα Αγγλικών στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου. Τα μαθήματα επιβλέπονται από τον Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου και μέλος του Τμήματος κ. Νικόλαο Παπαδημητρίου και διεξάγονται από την κ. Μαρία Ντάφου, ένθερμη υποστηρίκτρια του έργου της AHEPA.


Παράλληλα σε συνεργασία με το Ωδείο Κέρκυρας και μέσω του Καλλιτεχνικού Διευθυντή και μέλος του Τμήματος της AHEPA κ. Κίμωνα Χυτήρη, η Καθηγήτρια του Ωδείου κ. Αγαθή Κοσκινά παρέχει μουσικά μαθήματα δημιουργώντας παράλληλα για πρώτη φορά στην Ερείκουσα ένα παιδικό μουσικό -χορωδιακό σύνολο.

Τέλος στη διάθεση των μαθητών για την εκμάθηση παραδοσιακών χορών έχει τεθεί η Καθηγήτρια παραδοσιακών και σύγχρονων χορών κ. Μαριάνα Κατέρη-Ντράνου δίνοντας έτσι στους μικρούς μαθητές τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλα όσα οι μαθητές μη απομακρυσμένων περιοχών έχουν δυνατότητα επιλογής.

Όλες αυτές οι ενέργειες για τους μαθητές εντάσσονται στις εξωσχολικές δραστηριότητες τους. Παρέχονται από το CORCYRA HJ-34 της AHEPA εντελώς δωρεάν.
Οι μικροί μαθητές, εφόσον το επιθυμήσουν, μπορούν να έχουν πρόσβαση και σε μαθήματα Γαλλικών και Ιταλικών καθώς και μοντέρνων χορών ή και latin dance εξασφαλισμένα πάντα από το Τμήμα.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Νίκος Δημητρόπουλος ευχαριστεί τα μέλη κ. Νικόλαο Παπαδημητρίου και κ. Κίμωνα Χυτήρη για την βοήθεια τους στην υλοποίηση των δράσεων και τις κ. Αγάθη Κοσκινά, κ. Μαρία Ντάφου και κ. Μαριάννα Κατέρη-Ντράνου για την άψογη παιδαγωγική και επιστημονική προσέγγιση στο ρόλο που ανέλαβαν με άκρως υπεύθυνη στάση, αρωγούς στους σκοπούς και στους στόχους της οργάνωσης AHEPA.

Πηγή: enimerosi.com

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.