Ολοκληρώθηκε η περιοδεία της Προέδρου της Δημοκρατίας στα Διαπόντια Νησιά.

 Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας καθώς και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφθηκαν τα τρία ακριτικά νησιά Οθωνούς, Μαθράκι και Ερείκουσα. 

Στους Οθωνούς η κ. Σακελλαροπούλου έκανε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των ηρωικώς πεσόντων ανδρών του υποβρυχίου «ΠΡΩΤΕΥΣ». Επισκέφθηκε επίσης το ιατρείο Οθωνών, όπου από το πρωί παραγματοποιούνταν οι εμβολιασμοί των μονίμων κατοίκων από κλιμάκια του ΕΟΔΥ. 








Ακολούθησε επίσκεψη στο Μαθράκι και στην Ερείκουσα με πλωτά του Λιμενικού Σώματος, όπου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διαπίστωσε την ομαλή διεξαγωγή των εμβολιασμών. Είχε επιπλέον την ευκαιρία να συζητήσει με τους κατοίκους των ακριτικών νησιών.

Στην Ερείκουσα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο και συνομίλησε με την δασκάλα και τους τους τρεις μαθητές του. Επίσης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, έκανε δεκτό το αίτημα της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπης Υδραίου, για την επισκευή της παιδικής χαράς του Σχολείου, η οποία θα καλυφθεί με έξοδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Γκίκας: Μεγάλη τιμή

Ο βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας στη δήλωσή του σημείωσε: «Αποτελεί μεγάλη τιμή η σημερινή επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στα Διαπόντια Νησιά.

Η επίσκεψη αυτή έχει διπλό και ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς σήμερα είναι η δεύτερη ημέρα εμβολιασμού των κατοίκων των Διαποντίων Νήσων κατά του κορονοϊού. Η Πολιτεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη διεξαγωγή των εμβολιασμών, καθότι αποτελεί το «όπλο» για την επιστροφή μας στην κανονικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό επιθυμώ να ευχαριστήσω τη Διοίκηση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας όπως και τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ για την άψογη διεξαγωγή των εμβολιασμών.

Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας έχει όμως και ιδιαίτερο συμβολισμό γιατί υπογραμμίζει την σημασία που αποδίδει ο Πολιτεία στα Διαπόντια Νησιά και στους κατοίκους τους. Είναι άλλωστε ενδεικτική η σημερινή παρουσία και του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή.

Υπενθυμίζω ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποδείξει ότι στηρίζει τα ακριτικά μας νησιά, συμπεριλαμβάνοντας πρόσφατα, σε προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας, για πρώτη φορά μία θέση μόνιμου Ιατρού βαθμού Επιμελητού Α΄ για κάθε ένα από τα Διαπόντια Νησιά.

Επιπλέον, στο τέλος του επόμενου μήνα θα λειτουργήσει το Φυλάκιο των Ειδικών Δυνάμεων στους Οθωνούς. Με αυτό τον τρόπο τονίζεται από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η ιδιαίτερη στρατηγική σημασία των Διαποντίων Νήσων, που αποτελούν το βορειοδυτικό σύνορο της Χώρας μας.

Τέλος, στο πλαίσιο στήριξης των μόνιμων κατοίκων μικρών νησιών, με απόφαση της Κυβέρνησης, και τα Διαπόντια Νησιά συμπεριλαμβάνονται στα μικρά νησιά που απαλλάσσονται από την καταβολή ΕΝΦΙΑ»
.

Σημειώνεται ότι παρόντες στην περιοδεία της Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Κώστας Ζορμπάς, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Λεωνίδας Ρουμπάτης.

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.