Υδραίου: Συμβολικός αλλά και εθνικός ο συμβολισμός της επίσκεψης της ΠτΔ στα Διαπόντια Νησιά.

 

Με μια αγκαλιά λουλούδια καλωσόρισε σήμερα στο Ιατρείο Οθωνών την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου.

Η κ. Υδραίου επεσήμανε ότι αποτελεί χαρά και τιμή η επίσκεψή αυτή η οποία, όπως είπε, έχει συμβολικό αλλά και εθνικό χαρακτήρα αφού προσφάτως η Βουλή θεσμοθέτησε και την επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια.

Η Δήμαρχος ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προσπάθεια η οποία γίνεται από τη δημοτική αρχή για βελτίωση των υποδομών των τριών ακριτικών νησιών μας ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην μετά από χρόνια επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Ερείκουσας το οποίο σήμερα έχει τρεις μαθητές. Όπως επεσήμανε η κ. Υδραίου, οι προσπάθειες εστιάζουν στην παροχή σημαντικών κινήτρων ώστε περισσότεροι πολίτες να επιλέξουν να ζήσουν στα νησιά μας.  Η Δήμαρχος συνόδευσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στα τρία Διαπόντια νησιά ενώ παρέστη και στην  κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των ηρωικώς πεσόντων ανδρών του υποβρυχίου “ΠΡΩΤΕΥΣ” η οποία ακολούθησε.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στα Διαπόντια η οποία είναι η πρώτη που επισκέφθηκε και τα τρία νησιά,  είχε και συμβολικό χαρακτήρα με αφορμή την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος σε Οθωνούς, Ερείκουσα και Μαθράκι.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε την Δήμαρχο και  δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένη που σήμερα βρέθηκε στον ακρογωνιαίο βορειοδυτικό λίθο της ελληνικής επικράτειας.

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.