Σακελλαροπούλου: «Να ξέρουν οι κάτοικοι των Διαποντίων ότι η Πολιτεία πάντα θα τους στηρίζει»

 «Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση βρέθηκα σήμερα στα Διαπόντια Νησιά, τους Οθωνούς, το Μαθράκι και την Ερείκουσα, νησιά στο δυτικότερο άκρο της πατρίδας μας, τόπους μοναδικής ομορφιάς και γαλήνης.


Η επίσκεψή μου συνέπεσε με το εγχείρημα του εμβολιασμού στα νησιά αυτά και θα ήθελα εδώ να εξάρω, εκτός φυσικά από τη σημαντική συμβολή του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, και τη στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων στο εμβολιαστικό εγχείρημα και γενικότερα τη διακριτική τους υποστήριξη σε αυτές τις περιοχές.



Ξέρω ότι πολλοί μένουν στον τόπο τους από την αγάπη για τον τόπο αυτό παρόλα τα προβλήματα και τις αντίξοες συνθήκες. Επίσης, Έλληνες της διασποράς επιστρέφουν εδώ για να βρουν τη μοναδική γαλήνη που προσφέρουν τα νησιά αυτά.

Είναι πολύ σημαντικό ότι στην Ερείκουσα, όπου βρίσκομαι αυτήν τη στιγμή, λειτουργεί και το σχολειό. Πριν από ενενήντα χρόνια είχε εκατό μαθητές, τώρα μόνο τρεις. Μακάρι σύντομα να μπορέσουν να λειτουργήσουν σχολεία και στα υπόλοιπα νησιά.

Θέλω, όμως, να γνωρίζουν οι κάτοικοι των νησιών αυτών ότι ξέρουμε ότι στηρίζουν μια κοιτίδα ελληνισμού με την παραμονή τους εδώ κι ότι η Πολιτεία είναι παρούσα. Αυτήν την ανάγκη αισθάνθηκα να εκφράσω με την επίσκεψή μας, που είναι πιο επιτακτική τώρα, τον καιρό της πανδημίας – ότι η Πολιτεία είναι παρούσα, ότι τους ακούει και θα τους στηρίζει πάντα».

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.