Το μπαλάκι στον Υπουργό Χωροταξίας πέταξε η Μ. Υδραίου για δημιουργία πολεοδομικών σχεδιων στα Διαπόντια.

 


Η Μ. Υδραίου συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά με τον οποίο συζήτησε χωροταξικά και πολεοδομικά θέματα. Προτάθηκε και έγινε δεκτό, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες πολεοδομήσεων, να αναλάβει το Υπουργείο μέσω των ειδικών του ομάδων να πραγματοποιήσει τοπικά πολεοδομικά σχέδια στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας με έμφαση στα Διαπόντια Νησιά αλλά και σε περιφερειακές ενότητες του Δήμου. Με τον τρόπο αυτό, θα αποφευχθεί η δαιδαλώδης γραφειοκρατία που απαιτεί μια τέτοια πολυσύνθετη διαδικασία και όπως τόνισε η Δήμαρχος «ευελπιστούμε ότι έτσι θα έχουμε πολύ πιο γρήγορα πολεοδομικά σχέδια και πράξεις εφαρμογής στα οποία μπορούν να ενταχθούν περιοχές του Δήμου μας. Για παράδειγμα, στα Διαπόντια εφόσον υπάρξει τέτοιου είδους τακτοποίηση μπορεί να αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο για μόνιμη εγκατάσταση κατοίκων σε αυτά».

Με τον κ. Ταγαρά, η Δήμαρχος συζήτησε και το θέμα των περιφερειακών πάρκινγκ τονίζοντας την ανάγκη απόδοσης χρήσεων γης για το σκοπό αυτό.

Όσο αφορά το πρόβλημα που τόνισε η Δήμαρχος με τα πολλά ερειπωμένα και εγκαταλελειμμένα κτήρια που εγκυμονούν κινδύνους,  ενημερώθηκε για το νομοθετικό πλαίσιο που προωθείται για την διαδικασία αποκατάστασης των ακινήτων αυτών.

Σημειώνεται τέλος ότι η Μ. Υδραίου θα παραμείνει σήμερα και αύριο στην Αθήνα όπου και αναμένεται να συνεχίσει τις επαφές με κυβερνητικούς παράγοντες προκειμένου να προωθήσει ζητήματα που αφορούν το Δήμο μας.

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Τα δρομολόγια του EVDOKIA (ημέρες και ώρες)

Όταν ο Βενιζέλος παραχώρησε τη νήσο "Σάσων" στην Αλβανία

Απίστευτη δήλωση τέως Αρχηγού του αλβανικού ΓΕΕΘΑ: «Οι Οθωνοί έχουν εγκαταλειφθεί»

Το ΕΥΔΟΚΙΑ θα είναι το νέο πλοίο των Διαποντίων Νήσων. | diapontia.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΑΦΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΖΑΝΑDU ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ

Καλλιτεχνικός σταθμός του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Χωριό Οθωνών.

Αλβανός στρατηγός: Η εγκατάσταση Ελληνικής Φρουράς στους Οθωνούς θα είναι σοβαρή πρόκληση και ανοησία.