Σχεδιασμός το επόμενο διάστημα για ψυχολογική υποστήριξη σε Διαπόντια και Παξούς.

 Ένα σοβαρό θέμα που αφορά στα Διαπόντια Νησιά αλλά και τους Παξούς, αναδείχθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης της υφυπουργού για θέματα Ψυχικής Υγείας Ζωής Ράπτη, στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Πρόκειται για την ψυχική στήριξη και υποστήριξη των μόνιμων κατοίκων των Διαποντίων Νήσων και των Παξών, καθώς αντιμετωπίζουν ένα σορό προβλήματα που ξεκινούν από τις δυσκολίες της καθημερινής επιβίωσής τους, όπως ο αποκλεισμός τους από την Κέρκυρα, την απομόνωση τους, τις διαρκείς και διαρκείας διακοπές ρεύματος, την έλλειψη κοινωνικής δραστηριότητας κλπ. Ένα όμως ακόμη πιο σημαντικό πρόβλημα που αναδείχθηκε κατά τη συνάντηση, έχει να κάνει με τις καταγγελίες. 

Η κ. Ράπτη η οποία δήλωσε πως θα ανταποκριθεί άμεσα σε αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά στο νησί και στις γυναίκες, κατά κύριο λόγο. “Είμαστε αλληλέγγυες προς τον κάθε άνθρωπο που έχει υποστεί ή εξακολουθεί να γίνεται αποδέκτης οποιασδήποτε μορφής βίας. Ένας λόγος παραπάνω ως γυναίκες θα πρέπει να επιδείξουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας εμπράκτως”.

Ως εκ τούτου, αναμένεται σχετικός σχεδιασμός ο οποίος θα προβλέπει την μετάβαση στα Διαπόντια Νησιά και τους Παξούς, κλιμακίου αποτελούμενο και από ψυχολόγους, προκειμένου να παρέχουν υποστήριξη σε όλους όσοι το έχουν ανάγκη. Ο σχεδιασμός αυτός, αναμένεται το επόμενο διάστημα να ανακοινωθεί ακριβώς, ο οποίος θα εκπονηθεί, κατά δήλωση Ράπτη, με την επιστροφή της στην Αθήνα.

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Τέλη...

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Απορρίφθηκε το ΠΗΓΑΣΟΣ από τη γραμμή του Αγίου Στεφάνου λόγω ηλικίας.

Φυλάκιση 15 μηνών για τον επίδοξο "δράκο" του Μαθρακίου.

Πέντε χρόνια από τη μέρα που ο 19χρονος Χρήστος Κούρκουλος χάρισε ζωή

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.