Η Δήμαρχος Μ. Υδραίου με την «Ελληνική Ομάδα Μάγχης» για τον Κολυμβητικό Διάπλου Κέρκυρα – Διαπόντια

 

Η  Δήμαρχος Μ. Υδραίου με την «Ελληνική Ομάδα  Μάγχης» για τον Κολυμβητικό Διάπλου Κέρκυρα – Διαπόντια





Τα μέλη της «Ελληνικής Ομάδας της Μάγχης», υποδέχθηκε σήμερα στο Ιστορικό Δημαρχείο San Giacomo, η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, στο πλαίσιο διεξαγωγής κολυμβητικού διάπλου με προορισμό τους Οθωνούς και την Ερείκουσα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η επικεφαλής της αποστολής Ευγενία Τζαννίνη ενημέρωσε τη Δήμαρχο για την εθελοντική δράση της ομάδας και για τη θαλάσσια διαδρομή 35 χιλιομέτρων που θα διανύσουν, προς τιμήν των αριστούχων μαθητών των ακριτικών νησιών που ξεκινούν την δική τους προσωπική διαδρομή στην επιστήμη, φοιτώντας στα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ενώ τόνισε ότι ο κολυμβητικός διάπλους τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
Η Δήμαρχος συνεχάρη την ομάδα για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία με στόχο την ενίσχυση της ακαδημαϊκής θωράκισης και της προσωπικής ανάπτυξης μαθητών των πιο απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μια ακόμη κολυμβητική γέφυρα, αυτή τη φορά, στο δυτικότερο σημείο της Ελλάδος, από την Κέρκυρα στους Οθωνούς και την Ερείκουσα.
Τέλος, συζητήθηκε η δυνατότητα ανάπτυξης συνεργειών για τη δημιουργία ενός προπονητικού προγράμματος κολυμβητών στην θαλάσσια περιοχή της Κέρκυρας ως μέρος της προετοιμασίας τους για τους αγώνες της Μάγχης ενώ η Δήμαρχος δεσμεύθηκε να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου αυτού.
Στην συνάντηση παρευρίσκονταν οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού & Αθλητισμού Χρυσούλα Τόμπρου και Τουρισμού Παναγιώτης Βαρούχας. Επίσης ο γνωστός ανταποκριτής του ANT1 στο Λονδίνο κ. Ισαάκ Καριπίδης, o οποίος καλύπτει ως χορηγός επικοινωνίας τον κολυμβητικό διάπλου μεταξύ Κέρκυρας και Διαποντίων Νησιών.

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.