Ηλεκτροκίνηση στα Διαπόντια ζητησε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος ο Στέφανος Γκίκας.

 


Λόγω της έλλειψης υποδομών, οι κάτοικοι των νησιών αναγκάζονται να προμηθεύονται βενζίνη σε δοχεία, αναφέρει ο Στ. Γκίκας στην επιστολή του. Προτείνει την αυξημένη επιδότηση στο 50%, ως κίνητρο για να περάσουν οι κάτοικοι στην ηλεκτροκίνηση και για να ανασχεθεί η συρρίκνωση του πληθυσμού στα Διαπόντια Νησιά, που έχουν ιδιαίτερη γεωπολιτική σπουδαιότητα εξαιτίας της γειτνίασης με την Ιταλία και την Αλβανία.


Η επιστολή του Στέφανου Γκίκα

Προς:
Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
κ. Κωστή Χατζηδάκη
 
 
Αγαπητέ Κωστή,
 
Επιθυμώ να θέσω υπόψη σου μία πρόταση που αφορά στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης στα Διαπόντια Νησιά.
 
Όπως είναι γνωστό, τα Διαπόντια Νησιά έχουν ιδιαίτερη γεωπολιτική σπουδαιότητα εξαιτίας της γειτνίασης με την Ιταλία και την Αλβανία. Παράλληλα, η πληθυσμιακή συρρίκνωση που καταγράφεται στην Ερείκουσσα,στους Οθωνούς και στο Μαθράκι είναι σοβαρή και ανησυχητική, καθώς σήμερα ο αριθμός των μονίμων κατοίκων και στα τρία νησιά δεν ξεπερνά τα 200 άτομα.
 
Οι υποδομές στα Διαπόντια Νησιά δεν βρίσκονται στο επιθυμητό επίπεδο, καθώς επί παραδείγματι σε κανένα από τα τρία νησιά δεν υπάρχει σταθμός καυσίμων, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μεταφέρουν τα καύσιμα για τα οχήματά τους σε δοχεία βενζίνης από την Κέρκυρα είτε με ιδιωτικά σκάφη είτε με το πλοίο της γραμμής.
 
Προκειμένου να δοθεί κίνητρο στους κατοίκους των Διαποντίων Νήσων να μεταπηδήσουν στην ηλεκτροκίνηση, προτείνω η επιδότηση στην αγορά οχήματος, ειδικά για τους κατοίκους της Ερείκουσας, των Οθωνών και του Μαθρακίου, να αυξηθεί στο 50% από το 20% που προβλέπεται σήμερα σύμφωνα με το άρθρο 7 της ΚΥΑ (ΦΕΚ 3323 Β/7.8.2020).Το εν λόγω μέτρο θα αποτελέσει παράλληλα κίνητρο ανάσχεσης της πληθυσμιακής συρρίκνωσης που παρατηρείται στα Διαπόντια Νησιά.
 
 Παραμένω στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.
 
 
Σε ευχαριστώ θερμά.
Στέφανος Γκίκας
Βουλευτής Ν. Κερκύρας

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Ζητούνται νέες οικογένειες για εγκατάσταση στα Διαπόντια Νησιά.

Τα δρομολόγια του EVDOKIA (ημέρες και ώρες)

Όταν ο Βενιζέλος παραχώρησε τη νήσο "Σάσων" στην Αλβανία

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Η σημαία των Διαποντίων Νήσων και η σημασία της - diapontia.gr

Το θαύμα που βίωσε η δασκάλα της Ερείκουσσας, κ. Ρούση.

Αλβ. Wikipedia: Άλλαξε τα ονόματα των Διαποντίων Νήσων ακολουθώντας τα χνάρια της Τουρκιάς στο Αιγαίο.

Η Ε.Ε.Ε αναζητά Επτανησίους προερχόμενους από μικρά νησιά του Ιονίου (π.χ Διαπόντια) για στελέχωση της Επιτροπής Μικρών Νησιών της Ένωσης.

Στην Ηγουμενίτσα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στην 3η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος.