"Κολυμβιτική ένωση" Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων στις 5 Σεπτεμβρίου. | diapontia.gr

H κολυμβητική ομάδα η Pastra Cretonaxiosa ετοιμάζεται να ανοίξει ένα νέο … υδάτινο δρόμο. Θα καλύψει τη διαδρομή Καστελόριζου – Κω και ουσιαστικά θα ενώσει την Μεσόγειο με το Αιγαίο.. Ένα πέρασμα 6 χιλιομέτρων, πολύ σημαντικό όμως για την περιοχή και την θέση τους, κάτι που φαίνεται από τις καθημερινές… κινήσεις που κάνει η Τουρκία για να …εισβάλει στο Αιγαίο…




Η ομάδα που αποτελείται από τους Ευγενία Τζανίνη (η δικιά μας Ναξιώτισσα), Βαγγέλη Ζουρμπάκη, Βασίλη Μαρούλη, Σωτήρη Πάστρα, Αποστόλη Τσαγκαράκη και Κώστα Μίχο, φέρει εις πέρας την αποστολή της και μάλιστα ενωμένοι κάνουν τη διαδρομή από το Καστελόριζο προς την Ρω «ένα κολύμπι συμβολικό προς τιμήν των παιδιών των ακριτικών μας νησιών που φέτος αρίστευσαν στις πανελλήνιες εξετάσεις και κάποια από αυτά θα καταφέρουμε να στηρίξουμε οικονομικά με υποτροφία από τον φορέα μας Excellen Seas»

Όπως κι έγινε… Κα η ομάδα έως σήμερα έχει καταφέρει να καλύψει τις ανάγκες παιδιών που ζουν στα νησιά της ακριτικής Ελλάδας… Από τον Αη Στράτη έως το Μεγανήσι και από το Καστελόριζο έως την Αστυπάλαια…. Και όπως τονίζεται μέσα από την ιστοσελίδα που διαθέτουν «Εμείς ως ιδρυτές του φορέα “ ExcellenSeas” παίρνοντας δύναμη από τους άριστους ακρίτες μας, θέτουμε τους νέους κολυμβητικούς μας στόχους!!

71401302_2495127904107398_8883191673320898560_n.jpg

Το νέο στοίχημα

Και σήμερα μαθαίνουμε ποιος είναι ο νέος στόχος… Το ταξίδι 35 χιλιομέτρων από την Βόρεια Κέρκυρα έως τα Διαπόντια Νησιά… Πότε; Διαβάστε την σχετική ανάρτηση  «Πιστή η Pastra Cretonaxiosa στον ετήσιο προγραμματισμό της και με στόχο και όραμα τη στήριξη του προγράμματος υποτροφιών των Θαλασσών Αριστείας (ExcellenSeas), θα κολυμπήσουμε στην θαλάσσια περιοχή της Βόρειας Κέρκυρας, με στόχο να φτιάξουμε μια κολυμβητική γέφυρα των Οθωνών και της Ερεικούσας με την Κέρκυρα.
Μια θαλάσσια διαδρομή περίπου 35 χιλιομέτρων, την οποία θα καλύψουμε στις 5 Σεπτεμβρίου προς τιμήν των αριστούχων μαθητών των ακριτικών μας νησιών που ξεκινούν την δική τους προσωπική διαδρομή στην επιστήμη, φοιτώντας στα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Ο κολυμβητικός διάπλους τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου».

Πως ξεκίνησαν

Τι άλλο να προσθέσουμε εμείς;  Η Pastra Cretonaxiosa ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα όταν τον Σεπτέμβριο του 2013 οι τρεις αχώριστοι φίλοι οι Βαγγέλης Ζουρμπάκης, Βασίλης Μαρούλης και Ευγενία Τζαννίνη αποφάσισαν να κολυμπήσουν στον πρώτο τους αγώνα του Spetses Marathon. Δεν ήταν ομάδα, μια ωραία παρέα με πολύ κέφι ήταν. Στην παρέα προστέθηκε λίγο αργότερα ο Σωτήρης Πάστρας ως προπονητής τους και έτσι η παρέα που όμως σιγά σιγά ενηλικιωνόταν σε ομάδα βαφτίστηκε “Pastra Cretonaxiosa” για να έχει “διαβατήριο” όταν οι φίλοι αποφάσισαν την εξόρμηση τους στον διάπλου του Βοσπόρου τον Ιούλιο του 2015. Η ομάδα αργότερα προσκάλεσε στο ταξίδι της τον Κωνσταντίνο Μίχο, την Έλλη Φλέγγα τον Θοδωρή Ζουμπουλάκη και τον Αποστόλη Τσαγκαράκη.  

Στη συνέχεια έκαναν πραγματικότητα το στόχο τους: να κολυμπήσουν την Μάγχη και ως ανθρωπινή αλυσίδα άλλα και η πρώτη ελληνική ομάδα που το επιχειρεί, να καταφέρουν να διασχίσουν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα άλλα και δύσκολα θαλάσσια περάσματα του πλανήτη! Και από εκεί και πέρα τους είδαμε σε αρκετές ακόμη διαδρομές… Είτε στον Αη Στράτη και το Βόρειο Αιγαίο, είτε στα Κύθηρα – Αντικύθηρα είτε στο Καστελόριζο – Ρω… Τώρα πάνε Ιόνιο… Όμως, η Ευγενία Τζανίνη δεν έχει κρύψει ότι όνειρό της είναι ένα ταξίδι στη Νάξο με τις Μικρές Κυκλάδες… Που θα πάει; Θα το δούμε κι αυτό… Θέμα χρόνου είναι…


Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.