Ο μικρός Τάσος φεύγει από το Μαθράκι μαζί με τη μητέρα του.

 


Τι έγραψε η μητέρα του μικρού Τάσου στο Facebook:


Ήρθε η ώρα λοιπόν να σας επιβεβαιώσω όσα ακούσατε στο Ράδιο Αρβύλα γιατί έμαθα πως ρωτάτε τριγύρω και δε θέλω να μείνετε με την περιέργεια.


Φεύγω λοιπόν από το Μαθράκι. Από το Μαθράκι που αγαπήσαμε τόσο πολύ κι εγώ και ο Τασούλης, που το νιώσαμε και το κάναμε τόπο μας, όσο μικρό και αν ήταν αυτό το διάστημα. 


Είχα πει όμως άπειρες φορές από την αρχή πως ΑΝ ποτέ δω το παιδί μου να έχει πρόβλημα, δε θα διστάσω σε τίποτα να τα μαζέψω και να φύγω. Και για πρώτη φορά πριν λίγες μέρες ο Τασούλης ήρθε και μου είπε "μαμά θέλω να φύγουμε".

Σοκαρίστηκα, ξαφνιάστηκα, δε το περίμενα γιατί αυτό το παιδί έλεγε πως δε θα φύγει ποτέ από δω..τι συνέβη? Γιατί άλλαξε γνώμη? 


Ο Τάσος καταρχήν είναι ένα παιδί που είναι δεμένο πολύ με τη μαμά του. Οπότε άνθρωπος που πειράζει τη μάνα του γίνεται αυτομάτως εχθρός για τον Τάσο. Ο Τάσος λοιπόν είδε τη μάνα του να κλαίει γιατί κάποιος άκουσε κάτι λάθος και άρχισε να της ουρλιάζει μπροστά σε κόσμο "είσαι τελειωμένη από το Μαθράκι, εγώ θα σε τελειώσω". Ο Τάσος άκουσε από συζητήσεις να λένε για τη μάνα του "αυτή ήρθε να μας κάνει κουμάντο στο Μαθράκι" καθώς επίσης να βάζουν και στοιχήματα "πάμε στοίχημα ότι εγώ θα την κάνω να φύγει?". Και άλλα πολλά. Πως είμαι τσαούσα, πως βαράω τη γροθιά στο μαχαίρι.... κλπ κλπ .Από συγκεκριμένους 2-3 ανθρώπους. 

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι αυτό για ένα παιδί δεν είναι και πολύ ευχάριστο. 


Ο Τασούλης επίσης είδε τη μάνα του να παλεύει για το δίκιο, να μάχεται για κάτι καλό και να τρώει πόλεμο. 


Είδε πολλά... είδε και πολλά καλά από πολλούς όμως. Του Τασούλη η ψυχούλα αλλά και η δική μου κλαίνε για τη Σπυριδούλα, τον Κώστα, την Ευγενία, τον Δανίλη, τον Χρήστο και την Αλεξάνδρα που μας στάθηκαν και μας αγάπησαν σαν οικογένεια. Με όλη τη σημασία της λέξης. Ο Τασούλης λυπάται και για τους υπόλοιπους ανθρώπους που μας φέρθηκαν με καλοσύνη και αγάπη..κι ας μην αναφέρω τα ονόματά τους.


Λυπόμαστε γιατί δεν ήρθαμε για "Τουρίστες" όπως μας αποκάλεσε κάποιος προχθές. Λυπόμαστε γιατί δεν ήρθαμε ούτε κουμάντο να κάνουμε ούτε για προσωπικό συμφέρον. Λυπόμαστε γιατί πάνω από ένα χρόνο τώρα λέμε στα πέρατα της Ελλάδας μόνο τα καλύτερα για αυτό το νησάκι που αγαπήσαμε.


Λυπόμαστε γιατί κάποιοι με τον εγωισμό τους και την αγάπη τους για το συμφέρον και το χρήμα έκαναν δύσκολη την κατάσταση εδώ για μας. Ένας από αυτούς μου είπε όταν πρωτοήρθα "Α έχεις πολλές γνώσεις, μπορείς να βοηθήσεις σε πολλά". Αυτό όμως που κατά βάθος εννοούσαν ήταν ότι έπρεπε να βλέπω, να ακούω, να μη μιλάω και να τους γλύφω όπως κάνουν πολλοί άλλοι.


Δε θα πω περισσότερα τώρα. Όταν φύγω και τακτοποιηθούμε με το καλό θα τα πω μια και καλή ΟΛΑ. Όλα αυτά που σας κρύβω ένα χρόνο τώρα για να μη κάνω ρεζίλι κάποιους. Και για όλα έχω πάντα αποδείξεις. Και για πολλά έχω και μάρτυρες. 


Όχι δεν κατάφερες κύριε να με διώξεις εσύ από το Μαθράκι... κι ούτε υπήρχε περίπτωση να το καταφέρεις...στο λέω πληροφοριακά. Είσαι πολύ μικρός.


Αλλά φεύγω για το παιδί μου και το καλό της ψυχικής τους υγείας. Γιατί πάνω από αυτό δεν βάζω κανένα και τίποτα. 


Έτσι λοιπόν μπορείτε να συνεχίσετε να κάνετε κουμάντο στο Μαθράκι και να νομίζετε ότι είστε και σπουδαίοι. Αλλά ο λαός μας λέει : "πίσω έχει η αχλάδα την ουρά".


Πηγή: Τζένη Γιαννόπουλου 

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.