Υπεγράφησαν συμβάσεις για τη συντήρηση σχολείων και οδοποιίας και για τα Διαπόντια Νησιά.

 

Αφορούν σε Διαπόντια Νησιά, Δ.Ε. Φαιάκων και 13 Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Η ανακοίνωση του κεντρικού δήμου

Τις συμβάσεις έργων που αφορούν στην οδοποιία των Διαπόντιων Νησιών, της Δημοτικής Ενότητας Φαιάκων καθώς και αποκαταστάσεις κτηρίων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων υπέγραψε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου. Τα έργα, αφορούν σε αναγκαίες παρεμβάσεις συντήρησης στο πλαίσιο του τεχνικού προγράμματος του Δήμου και ξεκινούν άμεσα.
Όπως δήλωσε η Δήμαρχος Μ. Υδραίου η συμβασιοποίηση έργων για την αναγκαία συντήρηση και αποκατάσταση υποδομών στο Δήμο μας συνεχίζεται απρόσκοπτα ώστε να βελτιωθεί σημαντικά η οδική ασφάλεια καθώς και η εικόνα των σχολείων. Η κ. Υδραίου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «συνεχίζουμε την προσπάθεια με σειρά έργων και παρεμβάσεων που είχαν πολλά χρόνια να γίνουν, με γνώμονα την ασφάλεια των δημοτών και την καλυτέρευση των συνθηκών λειτουργίας της εκπαιδευτικής κοινότητας. Γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες είναι πολλές, συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην υλοποίηση του σχεδιασμού και αναβαθμίζουμε υποδομές προς όφελος του τόπου μας».


Επισκευές και συντηρήσεις Δημοτικών Σχολείων

Το έργο αφορά σε επισκευές, συντηρήσεις και ανακαινίσεις 10 Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και 3 Νηπιαγωγείων. Οι εργασίες περιλαμβάνουν επισκευές αύλειων χώρων, φρεατίων απορροής όμβριων υδάτων, αντικαταστάσεις υδρορροών, μερικές αντικαταστάσεις παραθύρων, θυρών και κουφωμάτων, αντικαταστάσεις καγκελόπορτων, περιφράξεων, ειδών υγιεινής, τοπικές επισκευές και μονώσεις στεγών, τμηματικές καθαιρέσεις και συντηρήσεις επιχρισμάτων καθώς και χρωματισμούς. Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται στις 200.000,00 ευρώ και σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις του αναδόχου οι εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός 12 μηνών.


Οδοποιία στα Διαπόντια Νησιά


Το έργο αφορά σε συντήρηση οδών στην Ερείκουσα, το Μαθράκι και τους Οθωνούς στην οποία συμπεριλαμβάνονται κατασκευές τοιχείων, οδοστρωσίες και γενικότερες παρεμβάσεις αποκατάστασης της ασφάλειας των δρόμων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 111.600,00 ευρώ και η πίστωση προέρχεται από ΣΑΤΑ. Σύμφωνα δε με τις συμβατικές υποχρεώσεις του αναδόχου, το έργο θα ολοκληρωθεί εντός 12 μηνών.

Οδοποιία στην Δημοτική Ενότητα Φαιάκων
Το έργο αφορά σε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης δημοτικών και αγροτικών δρόμων στην Δημοτική Ενότητα Φαιάκων και περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις, επιστρώσεις με υλικό οδοστρωσίας και κατασκευές σωληνωτών απορροής ομβρίων υδάτων και τοιχείων αντιστήριξης. Ο Προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 160.00,00 ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται από ΣΑΤΑ στο πλαίσιο του ετήσιου Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου. Σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση το έργο θα ολοκληρωθεί εντός 12 μηνών.


Πηγή: Corfupress.com 

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) diapontia.gr

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Δρομολόγια πλοίων για τα Διαπόντια Νησιά. - diapontia.gr

ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Νέο άρθρο της Daily Telegraph για τα "ακατοίκητα Διαπόντια Νησιά". - diapontia.gr

Τέλος στο αιολικό πάρκο Διαποντίων Νήσων.

Απογραφή 2021: Πρώτοι οι Οθωνοί σε πληθυσμό. 14% λιγότεροι κάτοικοι στα Διαπόντια. (αναλυτικά στοιχεία)