Τουριστικός οδηγός Μαθρακίου. - diapontia.gr


Από diapontia.gr

Το Μαθράκι είναι ένα πολύ μικρό και σχεδόν άγνωστο νησί του Ιονίου. Βρίσκεται κοντά στις βορειοδυτικές ακτές της Κέρκυρας και μαζί με τα νησάκια Οθωνοί και Ερείκουσα σχηματίζει το σύμπλεγμα των Διαποντίων Νήσων. Το Μαθράκι είναι κατοικημένο και έχει μόνιμο πληθυσμό 330 κατοίκων, αλλά λόγω του μεγέθους και της απομακρυσμένης του θέσης πολύ λίγοι άνθρωποι τολμούν να περάσουν τις διακοπές τους σε αυτό το νησί, πράγμα που το καθιστά κατάλληλο προορισμό για εκείνους που αναζητούν τη γαλήνη και την ησυχία.


Το Μαθράκι είναι προσβάσιμο με πλοίααπό την πόλη της Κέρκυρας και από το χωριό Άγιος Στέφανος Αυλιωτών Βόρειας Κέρκυρας. Το πλοίο από την πόλη της Κέρκυρας παίρνει αυτοκίνητα και επιβάτες και ταξιδεύει περίπου 3 ώρες. Το πλοίο από τον Άγιο Στέφανο (μόνο για επιβάτες)  φτάνει στο Μαθράκι σε 30 λεπτά. Υπάρχουν επίσης οργανωμένα ταξίδια που σας επιτρέπουν να δείτε και τα τρία νησιά Διαπόντια Νησιά μέσα σε μια μέρα, αναχωρώντας το πρωί μόνο το καλοκαίρι. Όλα τα πλοία φτάνουν στο λιμάνι του νησιού που ονομάζεται Πλάκες, στο βορρά.


Το Μαθράκι έχει μήκος μικρότερου από 4 χλμ και πλάτους περίπου 1 χλμ στο ευρύτερο τμήμα του. Αν και υπάρχουν δρόμοι για αυτοκίνητα, μπορεί κανείς εύκολα να περπατήσει στο νησί για λίγες ώρες. Υπάρχουν δύο οικισμοί, το Άνω Μαθράκι στα βόρεια που είναι στην πραγματικότητα γύρω από τις Πλάκες και το Κάτω Μαθράκι στα νότια. Οι λιγοστές ταβέρνες και καφετέριες βρίσκονται κοντά στο λιμάνι ενώ τα καταλύματα (μικρά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια) εξακολουθούν να είναι περιορισμένα σε αριθμό αλλά αρκετά για να καλωσορίσουν τους επισκέπτες. 



Η ανατολική ακτή του νησιού  καταλαμβάνεται από μια μεγάλη αμμώδη παραλία, που ονομάζεται Portello. Το Portello ξεκινά από τις πλαγιές και εκτείνεται για 2 χλμ., με ρηχά και κρυστάλλινα νερά. Η δυτική πλευρά έχει μερικές παραλίες, αλλά είναι μικροσκοπικές και βοτσαλωτές.


Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Κέρκυρα (πόλη): Kerkyra Lines  


Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Βόρεια Κέρκυρα (Άγιος Στέφανος): Chania Lines


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Μαθράκι και τα Διαπόντια Νησιά: diapontia.gr / diapontiagr@gmail.com 

Ακολούθησε τα Διαπόντια Νησιά στο Facebook



Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) diapontia.gr

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Δρομολόγια πλοίων για τα Διαπόντια Νησιά. - diapontia.gr

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Νέο άρθρο της Daily Telegraph για τα "ακατοίκητα Διαπόντια Νησιά". - diapontia.gr

Τέλος στο αιολικό πάρκο Διαποντίων Νήσων.

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)