Έβρος: Κάτοικοι ακριτικού χωριού αποφάσισαν αποχή από εθνικές & αυτοδιοικητικές εκλογές.

 Μια απόφαση που προκαλεί αίσθηση και αποτυπώνει την οργή των κατοίκων της  κοινότητας Αγριάνης του Δήμου Σουφλίου, έλαβαν οι κάτοικοι.Αποφασισμένοι να “τιμωρήσουν” όσους δεν βοηθούν στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με το Internet, οι νέοι κάτοικοι, που αποτελούν και το 40% του πληθυσμού του χωριού, πήραν απόφαση να απέχουν από τα εκλογικά τους δικαιώματα τόσο στις εθνικές όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στην περίοδο της πανδημίας 130 σπουδαστές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, αντιμετώπισαν τεράστια προβλήματα με την παρακολούθηση των μαθημάτων τους αφού η χαμηλή ταχύτητα στο Internet τους απέκλειε από τα μαθήματα όπου εκτός των άλλων τους πρόσθεσε μεγάλο αριθμό απουσιών.

Οι υποσχέσεις που είχαν πάρει ήταν ότι το πρόβλημα θα επιλύονταν, αλλά εδώ και ένα χρόνο από την ώρα που αυτό αναδείχθηκε, δεν έχει γίνει το παραμικρό.

Όλες οι γύρω περιοχές έχουν αναβαθμισθεί διαδικτυακά και μόνο η Αγριάνη έμεινε εκτός”, δηλώνει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Πρόεδρος των κοινοτήτων Αγριάνης – Πρωτοκκλησίου Αλή Σαλή Ογλού.

Με το τέλος της πανδημίας μαθητές και άλλοι κάτοικοι του χωριού αναγκάζονται να ανεβαίνουν στα γύρω βουνά ώστε να έχουν σήμα για να μπορούν να επικοινωνήσουν.

“Μπορεί οι συναντήσεις με τα πολιτικά πρόσωπα να ήταν αρκετές, μπορεί το θέμα να απασχόλησε τη βουλή μετρά από παρέμβαση στελεχών του Σύριζα όπως η βουλευτής κ. Νατάσα Γκαρά και ο κ. Μενέλαος Μαλτέζος” όπως επισημαίνει ο κ. Αλή Σαλή Ογλού, όμως τίποτα δεν άλλαξε.

Η αγανάκτηση περίσσεψε και γι’ αυτό μετά από απόφαση που πήραν οι νέοι ηλικίας 18 μέχρι 40 χρόνων είναι να απέχουν από τις επικείμενες εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κοινοβουλευτικές.

“Μπορεί οι 300 ψήφοι να μην είναι υπολογίσιμοι για κάποιους όμως εμείς θέλουμε να αναδείξουμε την αγανάκτηση μας… Είναι ο δεύτερος χειμώνας που θα περάσουμε μετά την υπόσχεση που πήραμε χωρίς να έχει γίνει κάτι.” τονίζει ο πρόεδρος. “Θέλουμε να δείξουμε ότι ο κόσμος στα μέρη μας ξέρει να τιμωρεί”, προσθέτει.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Τέλη...

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Απορρίφθηκε το ΠΗΓΑΣΟΣ από τη γραμμή του Αγίου Στεφάνου λόγω ηλικίας.

Φυλάκιση 15 μηνών για τον επίδοξο "δράκο" του Μαθρακίου.

Πέντε χρόνια από τη μέρα που ο 19χρονος Χρήστος Κούρκουλος χάρισε ζωή

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.