Προς δημοπράτηση το προσεχές διάστημα το λιμάνι Οθωνών.

 


Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Π.Ε. Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα ο Στέφανος Γκίκας επανέφερε το αίτημα του ΟΛΚΕ για την πρόσληψη προσωπικού, καθώς το μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων που καλύπτει ο Οργανισμός απαιτεί την ενίσχυσή του. Ο Υπουργός συμφώνησε στην αύξηση των οργανικών θέσεων κατά 3 – 4 θέσεις. Θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να συμπεριληφθούν στις τακτικές προσλήψεις του 2023.

Ο Βουλευτής έθεσε το πρόβλημα που υφίσταται εξαιτίας των άγονων διαγωνισμών για την δημιουργία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κέρκυρας με τα Διαπόντια Νησιά για την μεταφορά καυσίμων και οχληρών υλικών. Ο κ. Πλακιωτάκης ενημέρωσε τον κ. Γκίκα ότι θα γίνουν τελικές τροποποιήσεις στην Σύμβαση, η οποία θα επαναδημοπρατηθεί στις αρχές του επόμενου μήνα.

Ο κ. Γκίκας ζήτησε επιπλέον από τον Υπουργό να επιταχυνθεί η έγκριση των έργων στους Παξούς και συγκεκριμένα, η τοποθέτηση πλωτών προβλητών στον λιμένα του Γαΐου και η νομιμοποίηση των προβλητών στη Βρήκα και το Βουτούμι Αντιπάξων. Παράλληλα συζήτησαν για την αναγκαία εξομοίωση λιμένων, όπως είναι οι λιμένες Πετριτή, Λάκκας Παξών, Αγραπιδιάς Αντιπάξων κ.α.

Σε ότι αφορά στον λιμένα Οθωνών, ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε ότι το έργο είναι έτοιμο προς δημοπράτηση, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ο Στέφανος Γκίκας προσκάλεσε εκ νέου τον Υπουργό Ναυτιλίας στην Κέρκυρα, με την επίσκεψη να προγραμματίζεται για τον Ιανουάριο του 2023.

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Νέο άρθρο της Daily Telegraph για τα "ακατοίκητα Διαπόντια Νησιά".