Μέσα Ιούλιου η ολοκλήρωση του Στρατιωτικού Φυλάκιου Οθωνών.

Η ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Οθωνών:

Τη Δευτέρα το βράδυ με απόφαση τού Δημοτικού μας συμβουλίου ψηφίστηκε η παραχώρηση Δημοτικού κτιρίου στούς Οθωνούς εις το Γενικό Επιτελείο Στρατού για την δημιουργία Στρατιωτικού επιτηρητικού Φυλακείου.

Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ θετικό γεγονός για τούς Οθωνους.

Ήταν ένα θέμα πού πολλά χρόνια  απασχολούσε το ΓΕΣ .

Το πρόβλημα ήταν η ανεύρεση κτιρίου το οποίο με πολύ κόπο φροντίσαμε  να επιλύσουμε .

Μέχρι και το Σάββατο θα εγκατασταθεί τεχνικό Κλιμάκιο τού Στρατού για τις απαραίτητες επισκευές τού  κτιρίου .

Από ότι γνωρίζω περί τα μέσα τού Ιουλίου  θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες. 

Ευχαριστώ το ΓΕΣ την Δήμαρχο Κεντρικής Κερκυρας καί Διαποντίων Νήσων κ.Μερόπη Υδραίου όλο το Δημοτικο Συμβούλιο και όσοι συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια .


Η ανακοίνωση εξέδωσε ο πολιτευτής Κέρκυρας Ηλίας Παπασταμάτης:

ΦΥΛΑΚΙΟ ΟΘΩΝΩΝ, ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝ

Την περασμένη Κυριακή έγραφα για τον εμπαιγμό των κατοίκων του Ιονίου απο το Πεντάγωνο και τα κυβερνητικά στελέχη που δήλωναν πως το φυλάκιο των Οθωνών θα ήταν έτοιμο μέχρι τα τέλη Μαρτίου πράγμα που δεν έγινε φυσικά.

Πέρασαν δύο μήνες και τηρούσαν σιγή ιχθύος, έτσι την Κυριακή 30 Μαΐου ανέβασα το άρθρο:
 " ΑΦΑΝΤΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΟΘΩΝΩΝ" που ανέφερα τον εμπαιγμό που εισπράττουν οι κάτοικοι του Ιονίου και κυρίως οι ακρίτες μας των Οθωνών που ζητούν να τεθεί το φυλάκιο σε λειτουργία, για τις προκλήσεις των "γειτόνων" μας στην Αλβανία που χαρακτήριζαν το νησί εγκαταλελειμμένο και πως είναι πρόκληση απο την Ελλάδα να τοποθετηθεί στρατός στους Οθωνούς, τις αμφιβολίες που γεννάει η στάση της ελληνικής πλευράς που μυρίζει προδοσία και καλούσα το Πεντάγωνο και τους βουλευτές Κέρκυρας να μας δώσουν μια απάντηση και να λειτουργήσει ΑΜΕΣΑ το φυλάκιο.
Αυτή η τοποθέτηση μου αναδημοσιεύτηκε απο πολλά τοπικά μέσα όπως το diapontia.gr και κοινοποιήθηκε σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απο κατοίκους του Ιονίου που θέλουν την δημιουργία φυλακίου στο νησί.

Η απάντηση λοιπόν ήρθε εχθές το βράδυ που ο αντιδήμαρχος Οθωνών ανακοίνωσε στο κοινωνικό μέσο δικτύωσης Facebook πως την Δευτέρα 31 Μαΐου, μια μέρα μετά την τοποθέτηση μου δηλαδή και την άμεση αναδημοσίευση της που έκανε γνωστό ότι οι ΈΛΛΗΝΕΣ έχουμε πάρει θέση και ζητάμε απαντήσεις για τη μη λειτουργία του φυλακίου, στο δημοτικό συμβούλιο αποφασίστηκε η παραχώρηση δημοτικού κτιρίου στους Οθωνούς στο γενικό επιτελείο στρατού για την δημιουργία φυλακίου που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου (θα το δούμε αυτό).

Αυτή λοιπόν είναι μια ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που χάρις την τοποθέτηση μας πάνω στο θέμα, τις πιέσεις μας για απαντήσεις και τις αναδημοσιεύσεις που έκαναν γνωστό ότι οι ΈΛΛΗΝΕΣ αγωνιζόμαστε για την δημιουργία φυλακίου στους Οθωνούς, αυτό λοιπόν φόβησε τους τοπικούς φορείς και την κυβέρνηση που άμεσα ξεκίνησαν τις εργασίες για την λειτουργία του φυλακίου.

ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ!

Τώρα το μόνο που μένει είναι να δούμε αν θα είναι έτοιμο τελικά το φυλάκιο τον Ιούλιο ή μας εμπαίζουν ακόμα μια φορά δίνοντας απλά μια γρήγορη απάντηση για να γλυτώσουν απο τους ΈΛΛΗΝΕΣ που είναι παρόν σε κάθε εθνικό θέμα με θέσεις, λύσεις και με τα ποσοστά μας να εκτοξεύονται μέρα με την μέρα αποδυκνύοντας πως οι Έλληνες μας εμπιστεύονται και αναγνωρίζουν τον αγώνα που δίνουμε.

Αναμένουμε να δούμε το φυλάκιο στους Οθωνούς σε λειτουργία σύντομα, μέχρι τότε...

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.