Eθελοντικός καθαρισμός μονοπατιών στην Ερεικούσα 16/6 - 21/06

 16/6 - 21/6Eθελοντικός καθαρισμός μονοπατιών στην Ερεικούσα: εμπειρία παραδείσου σε ένα από τα πιο παρθένα νησιά του Ιονίου.


Μετά από έναν χρόνο ασύλληπτης ψυχοσωματικής κόπωσης, ο ΕΠΟΣ Φυλής σε συνεργασία με τον Δήμο Κερκυραίων & Διαποντίων Νήσων προσφέρει σε 16 εθελοντές την ευκαιρία της μύησης στην λυτρωτική εμπειρία του εθελοντισμού μέσα στην φύση, με τον καθαρισμό από βλάστηση μονοπατιών στο πανέμορφο νησάκι της Ερεικούσας, μόλις 8 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Κέρκυρας, το περιτριγυρισμένο από πεντακάθαρα γαλάζια νερά, ατελείωτες χρυσαφένιες και απότομες βραχώδεις παραλίες.

Το ραντεβού μας είναι στις 16/6 στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας στις 06:00, με δικά μας οχήματα τα οποία θα παραμείνουν στην Ηγουμενίτσα (ο σύλλογος μπορεί να διευκολύνει την οργάνωση των μετακινήσεων μεταξύ των εθελοντών). Αναχώρηση με το ferry boat για το λιμάνι της Κέρκυρας και από εκεί με ένα πούλμαν στο λιμανάκι του Αγίου Στεφάνου στη βόρεια Κέρκυρα, απ’ όπου θα πάρουμε το πλοίο των 09:30 με προορισμό την Ερεικούσα.

 Η διαμονή θα γίνει στο σχολείο-σε κουκέτες  (με δικό μας υπνόσακο) ή στην αυλή με σκηνές – όπου θα υπάρχει και μικρή κουζίνα (ψυγείο και εστίες γκαζιού) και εγκαταστάσεις υγιεινής.

Οι εθελοντές, καθημερινά, εξοπλισμένοι με τσάπες, ψαλίδες, τσουγκράνες, θαμνοκοπτικά και αλυσοπρίονα θα καθαρίσουν και θα αποκαλύψουν τα σκιερά και καταπράσινα μονοπάτια, δρόμους πολιτισμού και παράδοσης, που στο διάβα του χρόνου ξεθώριασε και χάθηκε η χρήση τους, για να αναφανούν τώρα και να αποκτήσουν νέα προοπτική ζωής. Μετά το πέρας της εργασίας, θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα μυστικά του τόπου, να ανακαλύψουν την ιστορία του νησιού , τους φιλικούς και πρόσχαρους κατοίκους του, τις μαγευτικές παραλίες και τις άλλες ομορφιές του μικρού νησιού, ξαναβρίσκοντας και απολαμβάνοντας ό,τι από καιρό στερηθήκαμε: την απλότητα, την ομορφιά, το νόημα που αποκτά η ζωή μέσα από την  προσφορά, την δραστηριότητα  και την διάδραση με το φυσικό και ανθρώπινο περιβάλλον. Αναχώρηση το πρωί της 21/6/21 από το νησί με την ίδια σειρά (Άγιος Στέφανος, Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα).

Ο Δήμος και η τοπική κοινότητα προσφέρουν την  φιλοξενία και καλύπτουν το κόστος των μετακινήσεων  από και προς Ηγουμενίτσα. Οι εθελοντές συνεισφέρουν στο Σύλλογο ένα μικρό συμβολικό ποσό για την ενίσχυσή του.

Θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα η γνώση χρήσης αλυσοπρίονου και θαμνοκοπτικού από τους εθελοντές. Τα εργαλεία διατίθενται από το σύλλογο. Γάντια εργασίας πρέπει να έχουν ατομικά ο κάθε εθελοντής.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος από 17/5/21 στη Γραμματεία του Συλλόγου.


Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.