Το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ για τους υδρογονάνθρακες του Ιονίου, την υπογεννητικότητα και τις σχέσεις Ελλάδος-Αλβανίας.

 


Έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Βόρειο Ιόνιο:

Τα ιδιαίτερα γεωλογικά χαρακτηριστικά του Βόρειου Ιονίου, καθιστούν την περιοχή ένα θαλάσσιο ''Ελ Ντοράντο'', με τις σεισμικές και άλλες έρευνες, καθώς και προσομοιώσεις που στηρίζονται στα δεδομένα τους, δείχνουν ότι η περιοχή συγκεντρώνει ένα πλήθος στοιχείων που την καθιστούν ευεπίφορη για υψηλό πετρελαϊκό δυναμικό.  


Εάν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις για το μέγεθος των κοιτασμάτων, μετατρέπεται η Ελλάδα σε παραγωγό χώρα.


Είναι σημαντικό να ξεκινήσουν οι έρευνες στο Βόρειο Ιόνιο, καθώς θα κάνουν την χώρα μας ένα ενεργειακό hub. Η θέση των ''ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ'' είναι υπέρ της έναρξης εξορύξεων σε όλη την χώρα. Αυτό θα κάνει την χώρα μας ανεξάρτητη οικονομικά, θα ενισχύσει την ασφάλειά μας και την άμυνά μας, θα διασφαλίσει το ασφαλιστικό και τις συντάξεις και θα μας αποδεσμεύσει από το να αγοράζουμε από άλλες χώρες. 


Η χώρα μας θα πρέπει να κάνει έρευνες σε όλο το Αιγαίο και να μην κάνει ''δεύτερες'' σκέψεις, εξαιτίας του τουρκικού ''casus belli''. Κανένας διαμοιρασμός του πλούτου μας με την Τουρκία!


Προβλήματα ελληνικής επαρχίας και υπογεννητικότητα:


Η Ελληνική επαρχία έχει εγκαταληφθεί από την Ελληνική πολιτεία. Είναι αδιανότητο όλη η χώρα να έχει ''μετακομίσει'' σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 


Η επαρχία ''ερημώνει'', η γεωργία ''πεθαίνει'' και η ανεργία έχει φθάσει σε ύψη ρεκόρ. Θεωρούμε πως η πολιτεία πρέπει να δώσει κίνητρα για να επιστρέψουν οι πολίτες στην επαρχία. Να ενισχυθεί η γεωργία, να δοθούν ειδικές εκπτώσεις στην αγορά αγροτικών μηχανημάτων και να δοθεί στήριξη για την δημιουργία συνεταιρισμών, όπου για παράδειγμα η παραγωγή λαδιού και τυριού να μην πωλείται σε Ισπανία και Ιταλία, αλλά να πωλείται σε όλο τον κόσμο, με την ένδειξη ''Made in Greece''. 


Η Ελλάδα είναι πλέον γερασμένη καθώς το 22% σχεδόν των κατοίκων της είναι πλέον άνω των 65 ετών και το ποσοστό των 85+ εγγίζει το 3,5% (μόλις 0,04% το 1951). Ταυτόχρονα για πρώτη φορά στη δημογραφική ιστορία μας, ο πληθυσμός των ατόμων ηλικίας 0-14 ετών από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 υπολείπεται αυτού των 65 ετών και άνω (το 2018 οι 65 ετών και άνω είναι κατά 800.000 περισσότεροι από τα άτομα 0-14 ετών).


Η Δημογραφία αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για το μέλλον μας, παράγοντα που δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να υποτιμούμε. Οι έχοντες την ευθύνη σχεδιασμού και λήψης αποφάσεων σε πλήθος πεδίων σε εθνικό και περιφερειακό-τοπικό επίπεδο, δεν είναι δυνατόν να παραμένουν θεατές των δημογραφικών μας εξελίξεων και να μην έχουν σαφή εικόνα για τις επερχόμενες αλλαγές και για τις επιπτώσεις τους. 


Υπάρχουν λύσεις, αλλά η ελληνική πολιτεία δεν θέλει. Για παράδειγμα, ο κ. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, ως επιχειρηματίας, είχε λάβει μέτρα στήριξης των οικογενειών με παιδιά που δούλευαν στις επιχειρήσεις του. Όταν είχε 3.000 υπαλλήλους εργατοτεχνίτες, τότε είχε κάνει ένα πρόγραμμα: όποιος εργαζόμενος έκανε τρίτο παιδί, του έδινε 50.000 δραχμές κάθε μήνα και για το τέταρτο παιδί 75.000 χιλιάδες δραχμές. Είχαν γεννηθεί ένα σωρό παιδιά. 


Για το κόμμα «Πατριώτες» είναι σε υψηλή προτεραιότητα η επίλυση του δημογραφικού προβλήματος με την ενίσχυση των γεννήσεων, στήριξη νέων μητέρων και άλλα παρόμοια μέτρα. Όσοι εισηγούνται αναπλήρωση του δημογραφικού ελλείμματος με ξένους πληθυσμούς, που δεν έχουν καμία συνάφεια με την Ελλάδα και την ιστορία και τον πολιτισμό της, παραγνωρίζουν τη σημασία της εθνικής συνοχής και πολιτιστικής ταυτότητας της χώρας, καθώς και την προσήλωση σε αυτήν του Ελληνικού λαού.

Τουρκία- Αλβανία και Διαπόντια Νησιά:

Είναι γνωστό ότι ο Ερντογάν επιθυμεί βαθιά μέσα του την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας,με αποτέλεσμα οι χώρες της Βαλκανικής χερσονήσου να αποτελούν στόχο επέκτασης της τουρκικής επιρροής. Για να το πετύχει αυτό ο Τούρκος Πρόεδρος χρησιμοποιεί κράτη δορυφόρους του στην περιοχή όπως είναι το Κοσσυφοπέδιο,η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και η Αλβανία! 

  

Εστία ανησυχίας αποτελεί η ναυτική βάση που έχει η Τουρκία στην Αλβανία, στην περιοχή του Αυλώνα. Η δημιουργία της ναυτικής βάσης στον Αυλώνα είναι μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη για την Ελλάδα, καθώς θα δίνει την ευχέρεια στα τουρκικά πλοία να περιπολούν στο Ιόνιο πέλαγος και να προκαλούν όπως συμβαίνει καθημερνά στο Αιγαίο.


Ο Ράμα τραβάει το σχοινί έχοντας τη σιωπηρή ανοχή Ευρωπαίων και Αμερικανών! Τίρανα και Άγκυρα έχουν υπογράψει συμφωνία-πλαίσιο στρατιωτικής συνεργασίας, Τουρκία και Αλβανία υπέγραψαν μνημόνιο για τη συνεργασία στον τομέα των μέσων ενημέρωσης και της επικοινωνίας και πρωτόκολλο για τη συνεργασία των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών φορέων.

 

Επίσης η Αλβανία, έχει αγοράσει τα τουρκικά Bayraktar, κάτι που αποτελεί νέο κίνδυνο στα σύνορα της Ελλάδας. 


Στην ευρωβουλή θα δώσουμε ''μάχη'' για να αποκαλύψουμε τόσο την συμμαχία Αλβανίας-Τουρκίας, όσο και το ''κυνήγι'' του Ελληνισμού από τα Τίρανα, κατά των αδελφών μας στη Βόρειο Ήπειρο!


Ενα από τα ζητήματα που θέτει η αλβανική πλευρά είναι ότι τα Διαπόντια Νησιά βορείως της Κέρκυρας δεν δικαιούνται πλήρη επήρεια στην υφαλοκρηπίδα! Και εδώ όμως υπάρχει τουρκική εμπλοκή. Οθωνοί και Ερικούσα, είναι σύμφωνα με αναφορές των Τούρκων στην ίδια γεωπολιτική κατάσταση με το Καστελόριζο.


Έτσι, οι Τούρκοι πιέζουν την αλβανική κυβέρνηση να μην γίνει δεκτή και τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία Αθήνα – Τιράνων για την ΑΟΖ Ελλάδας – Αλβανίας.


Ο λόγος είναι πως αν τεθεί σε εφαρμογή αυτή η συμφωνία, τότε θα αποτελεί προηγούμενο και για την ελληνοτουρκική ΑΟΖ στο Καστελόριζο. Έτσι, οι Τούρκοι έχουν ρίξει όλο το βάρος στο να μην εφαρμοστεί η ελληνοαλβανικη συμφωνία.

 

Η συμφωνία ΑΟΖ μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας έχει υπογραφεί από το 2009, όμως η αλβανική κυβέρνηση δεν την έχει εφαρμόσει, υποκύπτοντας στις πιέσεις της Άγκυρας.


ΓΟΥΛΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Δ/ντής Οργανωτικού

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής 


Για εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο πατήστε ΕΔΩ

Βρείτε μας στο Facebook



Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) diapontia.gr

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Δρομολόγια πλοίων για τα Διαπόντια Νησιά. - diapontia.gr

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Νέο άρθρο της Daily Telegraph για τα "ακατοίκητα Διαπόντια Νησιά". - diapontia.gr

Τέλος στο αιολικό πάρκο Διαποντίων Νήσων.

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)