Χρηματοδοτείται η μελέτη για το λιμάνι Αγ. Στεφάνου.

 Ένα ακόμη ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, στις λιμενικές υποδομές αποτελεί όπως αναφέρει ο δήμος η η χρηματοδότηση μελέτης για το λιμάνι Αγ. Στεφάνου.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Kαθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας είναι η έγκριση χρηματοδότησης της μελέτης από το Πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, προϋπολογισμού 250.000,00 ευρώ για το λιμάνι του ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΥΛΙΩΤΩΝ που προβλέπει:
• Ακτομηχανική μελέτη
• Γεωτεχνική μελέτη
• Ηλεκτρομηχανολογική μελέτη
• μελέτες λιμενικών επιπτώσεων
• μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων
• σύνταξη φακέλου τευχών δημοπράτησης,
Μια συνεχής διεκδίκηση της νέας δημοτικής αρχής με αλλεπάλληλα υπομνήματα τόσο στον Αξιότιμο Πρωθυπουργό της χώρας (11-7-2020) όσο και στον Αξιότιμο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κατά τη διήμερη επίσκεψη του στην Κέρκυρα στις 26-27 Αυγούστου 2020 παίρνει σάρκα και οστά. Εκείνη τη σημαντική μέρα-26 Αυγούστου- δόθηκε η «μάχη» με πρωταγωνιστή το βουλευτή Κέρκυρας Στέφανο Γκίκα και υποστηρικτές ένθερμους τους βουλευτές Κέρκυρας Αλέξανδρο Αυλωνίτη και Δημήτρη Μπιάγκη .
Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου αναπτυξιακού έργου, (που υπήρξε προγραμματική δέσμευση της δημοτικής αρχής και διεκδίκηση σε κάθε υπόμνημα προς τους αρμόδιους με πρόσφατα εκείνα στους Αξιότιμους κ.κ : Πρωθυπουργό της χώρας και υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής ) , το λιμάνι του Αγίου Στεφάνου αλλάζει όψη, αποκτά σύγχρονες λιμενικές υποδομές και δυναμικό στίγμα στο λιμενικό δίκτυο.
Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, στην ανακοίνωση της ως άνω θετικής εξέλιξης εκφράζει τις ευχαριστίες του τόσο στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη όσο και στους κ.κ: βουλευτή Κέρκυρας Στέφανο Γκίκα( ο οποίος συνέχισε να διεκδικεί στην ως άνω κατεύθυνση) , Πρόεδρο και Δ/ντα σύμβουλο του ΟΛΚΕ Γιώργο Χονδρογιάννη και Σπύρο Ζερβόπουλο αντίστοιχα.
Η συνεργασία όλων αποδίδει στο μέγιστο βαθμό για την αναπτυξιακή πορεία της Κέρκυρας.


Πηγή: kerkyrasimera.gr 

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Οθωνοί - Οτράντο: Δεν τα κατάφερε ο Σπύρος Χρυσικόπουλος.

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) diapontia.gr

Δρομολόγια πλοίων για τα Διαπόντια Νησιά. - diapontia.gr

ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.

Νέο άρθρο της Daily Telegraph για τα "ακατοίκητα Διαπόντια Νησιά". - diapontia.gr

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Επικοινωνία με τη σελίδα diapontia.gr