Χρηματοδοτείται η μελέτη για το λιμάνι Αγ. Στεφάνου.

 Ένα ακόμη ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, στις λιμενικές υποδομές αποτελεί όπως αναφέρει ο δήμος η η χρηματοδότηση μελέτης για το λιμάνι Αγ. Στεφάνου.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Kαθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας είναι η έγκριση χρηματοδότησης της μελέτης από το Πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, προϋπολογισμού 250.000,00 ευρώ για το λιμάνι του ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΥΛΙΩΤΩΝ που προβλέπει:
• Ακτομηχανική μελέτη
• Γεωτεχνική μελέτη
• Ηλεκτρομηχανολογική μελέτη
• μελέτες λιμενικών επιπτώσεων
• μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων
• σύνταξη φακέλου τευχών δημοπράτησης,
Μια συνεχής διεκδίκηση της νέας δημοτικής αρχής με αλλεπάλληλα υπομνήματα τόσο στον Αξιότιμο Πρωθυπουργό της χώρας (11-7-2020) όσο και στον Αξιότιμο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κατά τη διήμερη επίσκεψη του στην Κέρκυρα στις 26-27 Αυγούστου 2020 παίρνει σάρκα και οστά. Εκείνη τη σημαντική μέρα-26 Αυγούστου- δόθηκε η «μάχη» με πρωταγωνιστή το βουλευτή Κέρκυρας Στέφανο Γκίκα και υποστηρικτές ένθερμους τους βουλευτές Κέρκυρας Αλέξανδρο Αυλωνίτη και Δημήτρη Μπιάγκη .
Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου αναπτυξιακού έργου, (που υπήρξε προγραμματική δέσμευση της δημοτικής αρχής και διεκδίκηση σε κάθε υπόμνημα προς τους αρμόδιους με πρόσφατα εκείνα στους Αξιότιμους κ.κ : Πρωθυπουργό της χώρας και υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής ) , το λιμάνι του Αγίου Στεφάνου αλλάζει όψη, αποκτά σύγχρονες λιμενικές υποδομές και δυναμικό στίγμα στο λιμενικό δίκτυο.
Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, στην ανακοίνωση της ως άνω θετικής εξέλιξης εκφράζει τις ευχαριστίες του τόσο στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη όσο και στους κ.κ: βουλευτή Κέρκυρας Στέφανο Γκίκα( ο οποίος συνέχισε να διεκδικεί στην ως άνω κατεύθυνση) , Πρόεδρο και Δ/ντα σύμβουλο του ΟΛΚΕ Γιώργο Χονδρογιάννη και Σπύρο Ζερβόπουλο αντίστοιχα.
Η συνεργασία όλων αποδίδει στο μέγιστο βαθμό για την αναπτυξιακή πορεία της Κέρκυρας.


Πηγή: kerkyrasimera.gr 

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Όταν ο Βενιζέλος παραχώρησε τη νήσο "Σάσων" στην Αλβανία

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΑΦΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΖΑΝΑDU ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ

Τα δρομολόγια του EVDOKIA (ημέρες και ώρες)

Απίστευτη δήλωση τέως Αρχηγού του αλβανικού ΓΕΕΘΑ: «Οι Οθωνοί έχουν εγκαταλειφθεί»

Το ΕΥΔΟΚΙΑ θα είναι το νέο πλοίο των Διαποντίων Νήσων. | diapontia.gr

Άρθρο: Διαπόντια Νησιά, το "άγνωστο" δυτικότερο άκρο της Ελλάδας.

Αλβανός στρατηγός: Η εγκατάσταση Ελληνικής Φρουράς στους Οθωνούς θα είναι σοβαρή πρόκληση και ανοησία.