Αντιδράσεις για τη μείωση δρομολογίων. Οι έξι μέρες έγιναν τρεις.



Το Υπουργείο δέχθηκε την αλλαγή των δρομολογίων του ΖΑΝΑΝΤΟΥ και έτσι θα εκτελεί δρομολόγια τις ίδιες μέρες  με το ΠΗΓΑΣΟΣ..

Ετσι τα νησιά είχαν σε έξι διαφορετικές μέρες δρομολόγια και τώρα εχει μόνο τρεις.

  Εδώ  και δεκαπέντε ημέρες έχει  σταλεί  από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έγγραφο  προς  το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας με το ερώτημα  εάν δέχεται τα νέα   δρομολόγια. Τόσο το Κεντρικό  Λιμεναρχείο, όσο και ο Λιμενικός Σταθμός Οθωνών, στην σχετική απάντηση επεσήμαναν την ανάγκη να μην συμπίπτουν  τα δρομολόγια  για ευνόητους λόγους. 

Η Δημάρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων καθώς και οι Αντιδημάρχοι των νησιών εξέφρασαν την αντίθετη άποψή τους και τη κοινοποίησαν στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο Γενικό Γραμματέα του  εν λόγω υπουργείου, στον Αρχηγό του Λιμενικού  Σώματος και στον Διευθυντή  Θαλάσσιων Συγκοινωνιών. 




Ο Κοινοτικός Σύμβουλος της Ερείκουσας κ.Σπύρος Γουδέλης έστειλε σήμερα 02/11/20 επείγουσα επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας κ.Πλακιωτάκη που του αναφέρει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε λεγοντας του χαρακτηριστικά οτι : Στο υπουργείο σας τα στελέχη έχουν απλή λογική η έχουν παλαβώσει?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

κ. Πλακιωτάκη…

Στο υπουργείο σας τα στελέχη έχουν απλη λογική η έχουν παλαβωσει? Πως αλλιώς να ερμηνεύουμε το γεγονός ότι στα Διαπόντια νησιά το πλοίο που εκτελεί τη γραμμή Κέρκυρα Ερείκουσα Μαθρακι Οθωνοι απο σήμερα 2 11, πείρε έγκριση απο το ΥΕΝ και εκτελεί τα δρομολόγια (καπάκι) με τα δρομολόγια της γραμμής βόρειας Κέρκυρας Διαπόντια που εκτελεί άλλο πλοίο.

Έτσι ενω τα νησιά, δια των παχυλών επιδοτήσεων του ΥΕΝ ειχαν 6 μέρες την εβδομάδα δρομολόγια, τώρα έχουν 3!!!! Το πλέον εξοργιστικό είναι ο εστιθελισμός και ο τσαμπουκάς της πλοικτήτριας έναντι των κατοίκων και των Αρχών τους. Ότι θέλει κάνει.

Επειδή το θέμα είναι ιδιαίτερης σημασίας και επειδή παίζουν στις πλάτες μας και στις πλάτες του ΥΕΝ παρακαλούμε για την επαναφορά των δρομολογίων ως είχαν. 

Με εκτίμηση 

Σπυρίδων Γουδέλης 

μέλος του Τοπικού  Συμβουλίου Ερείκουσας.

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.