Πρώην Αρχηγός ΓΕΣ Αλβανίας: Οι Οθωνοί έχουν εγκαταλειφθεί. Κανένας κίνδυνος από το φυλάκιο."

Το αλβανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο  Abcnews.al επικοινώνησε με δύο πρώην Αρχηγούς Γενικού Επιτελείου των Αλβανικών Ένοπλων Δυνάμεων. Ο ένας εξ αυτών, Μακσίμ Μαλάι, δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από την Αλβανία και "αποκάλυψε" τον λόγο της δημιουργίας του στρατιωτικού φυλάκιου στα Διαπόντια Νησιά...


"Η δημιουργία στρατιωτικού φυλάκιου στο νησί των Οθωνών απέναντι από την Αλβανία, όπως ανέφερε η ελληνική εφημερίδα "Τα Νέα" προκάλεσε την αντίδραση της Αλβανίας, καθώς έρχεται σε μια στιγμή που οι δύο χώρες απευθύνθηκαν στο δικαστήριο της Χάγης για την επίλυση της θαλάσσιας συνοριακής σύγκρουσης, αλλά πάνω απ 'όλα είναι μέλη του ΝΑΤΟ και για τα Τίρανα, η Αθήνα είναι στρατηγικός εταίρος. Αλλά πώς εξηγείται αυτή η κίνηση; Από ποιον κινδυνεύει η Ελλάδα, η οποία πέρασε στην άμυνα;" ανάφερε στο Abcnews.al και συμπλήρωσε:

"Το κάνουν επειδή θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για τα θαλάσσια σύνορα. Φέρνοντας το φυλάκιο εκεί, κάνουν το νησί κατοικημένη περιοχή, θα το χρησιμοποιήσουν αύριο-μεθαύριο και θα λένε ότι έχω ανθρώπους εκεί που ζουν, άρα είναι δικό τους. Στην πραγματικότητα έχουν εγκαταλειφθεί... (οι Οθωνοί). Τώρα οδηγούν στρατεύματα για να δικαιολογήσουν την κίνηση τους που είναι η εγκαθίδρυση κατοίκων. Δηλαδή, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από εμάς (την Αλβανία). Αυτή είναι η γνώμη μου" είπε ο Μαλάι.Όμως ο άλλος πρώην αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Μπαρντίλ Κολκάκου, δεν έχει αυτήν την άποψη. Σε επικοινωνία με τον Abcnews.al, δήλωσε ότι όλα είναι απλώς για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ότι αυτή η κίνηση της Αθήνας, εάν συγκεκριμενοποιηθεί, δεν θα έχει αντίκτυπο στην επίλυση των θεμάτων των θαλάσσιων συνόρων.

"Δεν έχει τοποθετηθεί φυλάκιο εκεί, σχεδιάζεται να γίνει. Πριν δώσουμε ένα σχόλιο, πρέπει να έχουμε πλήρη στοιχεία. Επίσης η Ελλάδα και η Αλβανία, καθώς είναι χώρες του ΝΑΤΟ, δεν έχουν κανένα κίνδυνο να αναμετρηθούν. Όποια και αν είναι η στρατιωτική θέση ή οπουδήποτε άλλο με 10-12 στρατιώτες, δεν αυξάνει την ασφάλεια της Ελλάδας από την Αλβανία ούτε απειλείται η Αλβανία από την Ελλάδα. Δεν πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή σε αυτό, είναι άσχετο. Είναι περισσότερο για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πάρα στρατιωτικό θέμα. Η Ελλάδα δε παίρνει τη θάλασσα με την προσθήκη 10 στρατιωτών. Η λύση θα βασίζεται σε συμφωνία στο διεθνές δικαστήριο."


Πηγή: abcnews.al

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Τα δρομολόγια του EVDOKIA (ημέρες και ώρες)

Όταν ο Βενιζέλος παραχώρησε τη νήσο "Σάσων" στην Αλβανία

Απίστευτη δήλωση τέως Αρχηγού του αλβανικού ΓΕΕΘΑ: «Οι Οθωνοί έχουν εγκαταλειφθεί»

Καλλιτεχνικός σταθμός του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Χωριό Οθωνών.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΑΦΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΖΑΝΑDU ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ

Οθωνοί: Έκλεψαν σκάφος από τον Αγ. Στέφανου αλλά έπαθε μηχανική βλάβη και εντοπίστηκε με 17 αλλοδαπούς.

Μέσα Ιούλιου η ολοκλήρωση του Στρατιωτικού Φυλάκιου Οθωνών.

Νέος Kύκλος δωρεών στα Διαπόντια Νησιά από την Griechenlandhilfe της Αυστρίας.