Καστελόριζο. Πως προστατεύεται το ανατολικότερo άκρο της χωράς.
Λήψη συνδέσμου
Facebook
Twitter
Pinterest
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Άλλες εφαρμογές
Το σύμπλεγμα Καστελλόριζου ή Μεγίστης αποτελείται από 14 νησιά το ανατολικότερο από όλα και το ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας. Η νήσος Μεγίστη ή Καστελλόριζο απέχει 2,3 χλμ από τις νοτιοδυτικές τουρκικές ακτές και 133 χλμ από τη Ρόδο. Από τον Πειραιά απέχει 610 χλμ και 280 χλμ από την Κύπρο.
Η νήσος Μεγίστη (Καστελλόριζο) έχει έκταση 9,1 τετρ.χλμ., συνολικό μήκος ακτών 19,5 km και πληθυσμό 498 κατοίκων, κατά την επίσημη απογραφή του 2011, που συγκροτούν τον Δήμο Μεγίστης. Είναι η μεγαλύτερη (εξ ου και Μεγίστη) νήσος μικρού αρχιπελάγους που συμπεριλαμβάνει τις νησίδες: Άγιος Γεώργιος, Αγριέλαια, Μεγάλο Μαύρο Ποϊνί, Μικρό Μαύρο Ποϊνί, Πολύφαδος ένα, Πολύφαδος δύο, Ρω, Στρογγυλή, Ψωμί, Ψωραδιά και μερικά ακόμη νησιά, καθώς και κάποια που ανήκουν στη Τουρκία.
Από τις χιλιομετρικές αποστάσεις της περιοχής συμπεραίνουμε λοιπόν, πως το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης βρίσκεται πολύ κοντά στην ΝΔ Τουρκία, κι αρκετά μακρυά από την ηπειρωτική Ελλάδα. Αν κι εκ πρώτης η επιτυχημένη άμυνα φαντάζει δύσκολη, ας δούμε τα πράγματα πιο αναλυτικά, και πιο δειξοδικά.
Το νησιωτικό σύμπλεγμα Μεγίστης.
Γεωγραφία Μεγίστης-Ρω-Στρογγύλης
Το μεγαλύτερο νησί, η Μεγίστη, είναι ένα ημιορεινό βραχώδες νησί με απότομη ακτογραμμή, και με μεγαλύτερο ύψωμα ύψους 273 μέτρων. Όσον αφορά τις υποδομές του, διαθέτει λιμάνι και αεροδρόμιο με αεροδιάδρομο μήκους 880 μέτρων. Η μοναδική ασφάλτινη οδός είναι αυτή που συνδέει το λιμανι με το αεροδρόμιο. Όλες οι υπόλοιπες οδοί είναι καροποιητές και μονοπάτια.
Υψομετρικός χάρτης της Μεγίστης. Η κάθε ισοϋψής καμπύλη (γραμμή) ισοδυναμεί με 20 μέτρα. Πρόκειται ξεκάθαρα για ένα βραχώδες και ημιορεινό νησί, με απότομες ακτές, κάτι που ευνοεί την άμυνα.
Η μικρονήσος Στρογγύλη, είναι ένα ορεινό βραχώδες και με απότομες ακτές νησί. Από υποδομές διαθέτει επιτηρητικό φυλάκιο και ελικοδρόμιο.Τέλος, η μικρονήσος Ρω, είναι ένα βραχώδες αλλά πιο ομαλό νησί, με πιο μικρές κλίσεις στις ακτές του. Από υποδομές υπάρχει ελικοδρόμιο και φυλάκιο του ΕΣ.
Από γεωγραφικής άποψης, τα 3 κυριότερα νησιά του συμπλέγματος είναι εξαιρετικά βραχώδη κι απότομα (με εξαίρεση ίσως τη Ρω), με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει σε μεγάλο βαθμό την όποια επιθετική ενέργεια πεζοπόρων τμημάτων κι αντίστοιχα να ευνοεί την άμυνα. Επιπλέον, το έδαφος είναι ακατάλληλο για χρήση μηχανοκίνητων ΤΘ οχημάτων κι από τις 2 πλευρές.
Η μικρονήσος Στρογγύλη είναι ένα εξαιρετικά ορεινό κι απότομο νησί.
Άμυνα Καστελλορίζου (Μεγίστης)
Υπεύθυνη για την άμυνα του νησιού είναι η «Διοίκηση Άμυνας Νήσου» (ΔΑΝ) Μεγίστης, η οποία είναι επιπέδου Τάγματος Πεζικού. Η ΔΑΝ Μεγίστης ανήκει στην 95 ΑΔΤΕ με έδρα τη Ρόδο. Η ΔΑΝ είναι ένα στρατιωτικό τμήμα το οποίο έχει διαφορετική σύνθεση από ένα τμήμα ΠΖ (π.χ. Τάγμα), και το οποίο μπορεί να ενσωματώσει και τμήματα άλλων όπλων και σωμάτων (ΠΒ, ΔΒ, ΜΧ κλπ). Συνεπώς, στο Καστελλόριζο δεν αναμένεται μόνο Πεζικό, αλλά και Πυροβολικό (πυροβόλα), Α/Α Πυροβολικό (εκτοξευτές Stinger, Α/Α πυροβόλα), Διαβιβάσεις, Μηχανικό κοκ.
Επίσης στο νησί είναι και το ΕΤΕΔ Μεγίστης, τμήμα αμφίβιων καταδρομών, το οποίο είναι εξοπλισμένο με κατάλληλο οπλισμό κι εξοπλισμό τόσο για την άμυνα της Μεγίστης, όσο και για την ενίσχυση των μικρονήσων Ρω και Στρογγύλης.
Άμυνα μικρονήσων Ρω και Στρογγύλης
Η άμυνα των δύο παραπάνω μικρονήσων, που είναι οι πιο απομακρυσμένες από την Μεγίστη, αποτελείται από ένα ειδικό απόσπασμα υπεράσπισης έκαστη, το οποίο είναι ειδικής σύνθεσης. Οργανικά ανήκουν στη ΔΑΝ Μεγίστης. Επίσης, στην άμυνα των μικρονήσων συνεισφέρουν και τα όπλα υποστήριξης της ΔΑΝ Μεγίστης (όλμοι, Ρ/Κ πυροβόλα), καθώς και το ΕΤΕΔ Μεγίστης.
Συνεπώς η άμυνα του συμπλέγματος Μεγίστης είναι πολυάριθμη για την έκτασή της, και με αρκετά βαρύ οπλισμό. Αν αναλογιστούμε πως για την κατάληψη μιας νήσου, και μάλιστα μετά από την επιτυχή απομόνωση της, απαιτούνται τουλάχιστον τριπλάσιες Μονάδες, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι για την κατάληψη της Μεγίστης απαιτούνται Δυνάμεις επιπέδου Συντάγματος, και για τις μικρονήσους Ρω και Στρογγύλης απαιτούνται δυνάμεις επιπέδου ενισχυμένου Λόχου.
Εμβέλεια Ρ/Κ πυροβολικού (μπλε χρώμα) και όλμων 4,2in (κίτρινο χρώμα), ταγμένα στο κέντρο της Μεγίστης. Είναι φανερό πως τα νησιά είναι αλληλοκαλυπτόμενα. Επίσης, το Ρ/Κ Πυροβολικό (τουλάχιστον), μπορεί να βάλλει έναντι των συγκεντρωμένων δυνάμεων στα Τουρκικά παράλια.
Α/Α Άμυνα
Η Α/Α άμυνα του συμπλέγματος βασίζεται σε ρυμουλκούμενα πυροβόλα και σε φορητούς εκτοξευτές Stinger, που του δίνυον επαρκή προστασία έναντι ελικοπτέρων και χαμηλά ιπτάμενων UAV, που είναι και οι σημαντικότερες απειλές.
Καλυπτότητα φορητών εκτοξευτών Stinger (5,5 χλμ βεληνεκές).Καλυπτότητα πυροβόλων Rheinmetal έναντι χαμηλά ιπτάμενων στόχων αλλά κι έναντι μικρών ταχύπλοων σκαφών.
Υποστήριξη του συμπλεγματος Μεγίστης πέραν των τοπικών δυνάμεων
Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τα μέσα να υποστηρίξουν το σύμπλεγμα Μεγίστης και με άλλες δυνάμεις, πέραν των τοπικών δυνάμεων. Μερικές από αυτές είναι οι κάτωθι:
Επιλέξαμε να σταθούμε σε 2 πρόσφατες «αλλαγές», μια προθήκη και μια μετακίνηση οπλικού συστήματος, που βοηθά καθοριστικά τις τοπικές δυνάμεις υπεράσπισης του συμπλέγματος.
ΟΗ-58 Κiowa Warrior
Ένα από τα νέα αποκτήματα του ΕΣ που θα συνεισφέρουν τα μέγιστα στην άμυνα του συμπλέγματος είναι τα OH-58 Kiowa Warrior, τα οποία όντας μόνιμα αναπτυγμένα σε κοντινές αποστάσεις (π.χ. στη Ρόδο), θα μπορούν να επέμβουν άμεσα σε οποιαδήποτε παρουσιασθείσα απειλή.
Μ270 MLRS – ATACMS
Στο άλλο σημείο που θέλουμε να σταθούμε είναι στην πιθανή μεταφορά εκτοξευτών MLRS στη Ρόδο. Πρόκειται για οπλικό σύστημα Πυροβολικού, το οποίο έχει το βεληνεκές και την ισχύ πυρός με τους πυραύλους ATACMS, να πλήξει μεγάλες συγκεντρώσεις Τουρκικών δυνάμεων τόσο στα παράλια, όσο και σε τυχόν καταληφθέν έδαφος. Αρκεί να μεταφερθεί έγκαιρα, δηλαδή πριν την έναρξη των επιχειρήσεων.
Βεληνεκές MLRS και ακτίνα δράσης του ΟΗ-58 Kiowa Warrior. Πρόκειται για μια μετακίνηση και μια προσθήκη, που αυξάνει δραματικά την ικανότητα άμυνας της ΔΑΝ Μεγίστης.
Όσον αφορά λοιπόν την υποστήριξη του συμπλέγματος Μεγίστης, βλέπουμε πως η «ακριτική» περιοχή της Ελλάδας δεν είναι μόνη της. Διαπιστώνουμε πως οι ακρίτες μας δεν είναι μόνοι τους. Οι ΕΕΔ έχουν τα μέσα και την οργάνωση να τους βοηθήσουν να απωθήσουν τους Ανατολίτες επιβουλείς.
Επίλογος
Το σύμπλεγμα της Μεγίστης είναι μακρυά από την ηπειρωτική Ελλάδα γεωγραφικά, και πολύ κοντά στην Τουρκία. Αυτό το γεγονός έχει οδηγήσει μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης να θεωρεί το σύμπλεγμα «τελειωμένη υπόθεση» ή «υπόθεση λίγων ωρών».
Τα πράγματα όμως δεν είναι, ευτυχώς για εμάς, τόσο απλά και δυσάρεστα. Ο βαρύς οπλισμός της Μεγίστης, η ύπαρξη μεγάλης φρουράς, τα εδαφικά χαρακτηριστικά, η οχύρωση των θέσεων και οι δυνατότητες των ΕΕΔ σε υποστήριξη, είναι γεγονότα που συνηγορούν στο αντίθετο. Και την παρούσα άποψη την επιβεβαιώνουν οι επιλογές της στρατιωτικής ηγεσίας διαχρονικά.
Ε άν κάποιος επιθυμεί να απολαύσει τις χαρές των διακοπών, που πραγματικά ξεκουράζουν και αναζωογονούν τον καθένα μας χωρίς πολλά έξοδα, χωρίς μεγάλες ταλαιπωρίες, μακριά από την τύρβη και τον θόρυβο των σύγχρονων πόλεων, μακριά από καυσαέρια, ηχορυπάνσεις και κάθε είδους στρες, μακριά ακόμη και από την παγκόσμια υγειονομική κρίση, ας εξοικονομήσει ένα αντίσκηνο κι ας οδηγηθεί με τα μέσα της συγκοινωνίας, είτε από το παλιό λιμάνι της Κέρκυρας, είτε από τον Άγιο Στέφανο Αυλιωτών, σε κάποιο από τα Διαπόντια Νησιά μας. Θα διασχίσει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα μερικά μίλια, που μας χωρίζουν από τους κρυφούς και άγνωστους αυτούς παραδείσους, τα Διαπόντια Νησιά, μέσα στην καταγάλανη απεραντοσύνη του Ιονίου και θα νιώσει τα σωθικά του να πλημμυρίζουν από αλμυρό καθαρό αέρα, μαγεία και φυσικό μεγαλείο. Θα νιώσει πραγματικά ελεύθερος και ασφαλής, αφήνοντας πίσω του τις έγνοιες της καθημερινότητας. Θα παραδοθεί στην οπτική απόλαυση του τοπίου, που συνεχώς μεταβάλλεται. Θα παραδοθεί κυριολεκτικ
Τα δρομολόγια του EVDOKIA θα ξεκινήσουν από 01/03/2021 και θα ισχύουν Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα πραγματοποιείται ένα επιπλέον δρομολόγια κάθε Κυριακή. Η ώρα αναχώρησης από Κέρκυρα θα είναι 06:30. Έχει ζητηθεί, από 1/5/21 έως 31/10/21, η αναχωρηση από Κέρκυρα να γίνεται στις 07:30, ώστε να υπάρχει δυνατότητα ανταπόκρισης και από Ηγουμενίτσα. Επίσης έχει ζητηθει, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, το πλοίο να παραμένει για τουλάχιστον 1.5 ώρα στο λιμάνι των Οθωνών. Τέλος, αλλάζουν τα δρομολόγια του πλοίου ΠΗΓΑΣΟΣ. Από 01/03/2121 θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα- Τετάρτη-Παρασκευή.
Πηγή: protothema.gr Πρόκειται για την παραχώρηση με νόμο (με δύο μόλις άρθρα), από την ελληνική Βουλή, της νήσου Σάσωνος, που ανήκε στην Ελλάδα από το 1864 (με βάση το 2ο άρθρο της Συνθήκης του Λονδίνου της 17/29 Μαρτίου 1864), στην Αλβανία, μετά από απαίτηση της Ιταλίας και της Αυσ Η ΝΗΣΟΣ ΣΑΣΩΝ – ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Η Σάσων είναι νησί που ανήκει, σήμερα, στην Αλβανία. Η αλβανική της ονομασία είναι Sazan ή Sazani και η ιταλική της Saseno. Έχει έκταση περίπου 6 τ.χλμ. και μεγάλη στρατηγική σημασία, καθώς βρίσκεται ανάμεσα στα στενά του Οτράντο και την είσοδο του Κόλπου της Αυλώνας. Δεν έχει μόνιμους κατοίκους, τουλάχιστον επίσημα. Η Σάσων ή Σασώ είναι γνωστή ήδη από την αρχαιότητα. Ο Πολύβιος την αναφέρει σε ένα «επεισόδιο» του πολέμου ανάμεσα στον Φίλιππο Ε’ της Μακεδονίας και τους Ρωμαίους (215 π.Χ.). Ο Σκύλαξ ο Καρυανδεύς γράφει :«Κατά ταύτα έστι τα Κεραύνια Όρη εν τη Ηπείρω και νήσος παρά ταύτα έστι μικρά, η όνομα Σάσων». Ο Στράβωνας την αναφέ
Μνημόνιο συνεργασίας για την εγκατάσταση και λειτουργία καλλιτεχνικού σταθμού του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου υπεγράφη μεταξύ του πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθηγητή Ανδρέα Φλώρου, του αναπληρωτή καθηγητή Γιάννη Δεληγιάννη, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα συντονιστή και του διαχειριστή του χώρου «Καλογέρου» στη συνοικία Χωριό, στους Οθωνούς, Διονύση Δημουλίτσα . Το μνημόνιο προβλέπει τη διευρυμένη λειτουργία του Καλλιτεχνικού Σταθμού «Καλογέρου» του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας με τον προγραμματισμό δράσεων πολιτιστικού και εκπαιδευτικού περιεχόμενου, με συμμετοχή καθηγητών, διδακτορικών και μεταπτυχιακών φοιτητών, αποφοίτων και συνεργαζόμενων καλλιτεχνών, καθώς και τη συμμετοχή της τοπικής κοινότητας. «Στόχος του μνημονίου είναι οι καλλιτέχνες και οι δημιουργοί που θα επισκεφθούν τον χώρο "Καλογέρου" και θα εργαστούν σε αυτόν, να νιώσουν πως αποτελούν λειτουργικά μέλη της τοπικής κοινότητας. Γι' αυτό τον σκοπό, κατά την έλευσή τους
Στις 28/11/2020, είχαμε δημοσιεύσει στο protothema.gr ένα άρθρο με τίτλο «Αλβανός στρατηγός: «Σοβαρή πρόκληση και ανοησία η εγκατάσταση ελληνικού στρατού στους Οθωμανούς». Το άρθρο αυτό ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Έγινε viral, αναδημοσιεύθηκε σε εκατοντάδες σάιτ και ορισμένα από τα 172 σχόλια των αναγνωστών του protothema.gr, ήταν επικά, ενώ η φράση «Αλβανός στρατηγός», διακωμωδήθηκε ποικιλοτρόπως. Κλείνοντας το άρθρο εκείνο, γράφαμε: «Επανερχόμενοι στο θέμα των Οθωνών, θα αναμένουμε την εξέλιξη του θέματος της εγκατάστασης στρατιωτικού φυλακίου στο νησί και θα ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας». Έτσι, τηρώντας την υπόσχεσή μας και όχι για λόγους κλικοθηρίας, αναζητήσαμε νεότερα για το φυλάκιο των Οθωνών. Πέντε μήνες πέρασαν από τις 28/11 και ακόμα περισσότεροι από τότε που αναγγέλθηκε η λειτουργία του φυλακίου. Στα λόγια παραμένει το φυλάκιο των Οθωνών Όπως είχαμε αναφέρει στο άρθρο μας της 28/11/2020, στα τέλη του Ιουλίου 2020, κι ενώ οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονταν στο ναδίρ, μέ
Ακολουθεί η ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρίας: Σας ενημερωνουμε απο την Τζοι Κρουιζις οτι απο την Κυριακη 3 Μαρτιου (εκτακτως για αυτη τη Κυριακη ) ξεκινανε 3 δρομολογια εβδομαδιαιως με το πλοιο της εταιρειας μας Ζαναντου , προς Ερεικουσα-Μαθρακι -Οθωνοι . Για περισσοτερες πληροφοριες καλεστε στο γραφειο μας 2661049800 Ακολουθει πινακας δρομολογιων... τα δρομολογια θα γινονται Δευτερα-Πεμπτη - Σαββατο.
Χ άρτες του 17ου και το 18ου καταδεικνύουν πως ένα νησί των Διαποντίων βορειοδυτικά της Κέρκυρας ονομαζόταν Ωγυγία . Από diapontia.gr Το γεγονός αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει τη μυθολογία και τη τοπική μυθιστορία των Διαποντίων Νήσων που αναφέρει ότι κατά την αρχαιότητα οι Οθωνοί ήταν το νησί της νύμφης Καλυψούς , κόρης του Άτλαντα η οποία ζούσε σε μία μεγάλη σπηλιά. Σπηλιά Καλυψώς - Οθωνοί Η θέση της Σπηλιάς της Καλυψώς, νοτιοδυτικοί Οθωνοι Σύμφωνα με το μύθο, ο Οδυσσέας την ερωτεύθηκε και έμεινε αιχμάλωτος εκεί για επτά χρόνια. Ο Όμηρος , ονόμαζε το νησί Ὠγυγία , στο οποίο υπήρχε έντονη ευωδία από κυπαρίσσι. Φεύγωντας ο Οδυσέας πάνω σε μία σχεδία, ναυάγησε και αφού πάλεψε με τα κύματα, βρέθηκε στην Σχερία, το νησί των Φαιάκων σημερινή Κέρκυρα . Ένα στοιχείο που δικαιώνει τον μύθο, λόγω της μικρής απόστασης που χωρίζει τα δύο νησιά. Η Οδύσσεια περιγράφει την Ωγυγία ως εξής: ...την βρήκε μέσα (ο Ερμής). Κόρωνε στη σχάρα μια φωτιά μεγάλη, κα
Πρόκειται για σημαία η οποία ήταν αναρτημένη και στα τρία νησιά ενώ επίσης την έφεραν πολλά πλοία του εμπορικού στόλου των Διαποντίων Νήσων στα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι και τις αρχές του 20ου. Οι Διαπόντιοι έχουν να επιδείξουν μεγάλη ναυτική και ναυτιλιακή ιστορία. Πολλοί άνδρες ασχολήθηκαν με τη ναυτιλία (1880-1990). Είναι σημαντικό ότι δεν υπάρχει οικογένεια Διαποντίων χωρίς ναυτικό. Επίσης, πολλοί ήταν ανώτερα πληρώματα στα ελληνικά πολεμικά πλοία. Υπήρχαν επίσης πολλοί πλοιοκτήτες. Συμβολισμός Η Σημαία των Διαποντίων Νήσων φέρει κυανό σταυρό συμβολίζοντας τον χριστιανισμό σε ερυθρό φόντο. Ειναι προφανώς εμπνευσμένη από τα χρώματα της σημαίας της Επτανήσου Πολιτείας και μετέπειτα της Κέρκυρας. Σημαία Επτανήσου Πολιτείας Σημαία Ηνωμένου Κράτους Επτανήσου Πολιτείας Σημαία Κέρκυρας Σφραγίδα Δήμου Διαποντίων του 1912. Στο κέντρο δεσπόζει το γράμμα "Δ" αντιπροσωπεύοντας τη λέξη
Tο Ιnternational Hellenic Association (μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός, μη κομματικός οργανισμός με έδρα το Delaware των Ηνωμένων Πολιτείων), έχει αρχίσει, εδώ και μερικά χρόνια, μεταξύ πολλών άλλων προγραμμάτων και ένα πρόγραμμα ενίσχυσης και επανα-κατοίκησης μικρών ακριτικών νησιών στο Αιγαίο και στο Ιόνιο. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του προγράμματος αυτού, το ΙΗΑ συνεργάζεται με πολλούς και διαφορετικούς οργανισμούς της Ελληνικής Διασποράς – και όχι μόνο . Μεταξύ των συνεργαζόμενων στα είκοσι διαφορετικά προγράμματα του ΙΗΑ οργανώσεων, συμπεριλαμβάνεται και η Αυστριακή « Ένωση Ανθρωπιστικής Βοήθειας για την Ελλάδα » (Griechenlandhilfe). Η Griechenlandhilfe ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη για το πρόγραμμα ενίσχυσης Μικρών Ακριτικών Νησιών, ανέλαβε μια εξαιρετική πρωτοβουλία βελτίωσης των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και εκπαίδευσης τριών απομακρυσμένων νησιών βορειοδυτικά της Κέρκυρας, τα οποία αποτελούν το σύμπλεγμα των Διαποντίων: τους Οθωνούς, το Μαθράκι και την Ε
Η ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Οθωνών: Τη Δευτέρα το βράδυ με απόφαση τού Δημοτικού μας συμβουλίου ψηφίστηκε η παραχώρηση Δημοτικού κτιρίου στούς Οθωνούς εις το Γενικό Επιτελείο Στρατού για την δημιουργία Στρατιωτικού επιτηρητικού Φυλακείου. Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ θετικό γεγονός για τούς Οθωνους. Ήταν ένα θέμα πού πολλά χρόνια απασχολούσε το ΓΕΣ . Το πρόβλημα ήταν η ανεύρεση κτιρίου το οποίο με πολύ κόπο φροντίσαμε να επιλύσουμε . Μέχρι και το Σάββατο θα εγκατασταθεί τεχνικό Κλιμάκιο τού Στρατού για τις απαραίτητες επισκευές τού κτιρίου . Από ότι γνωρίζω περί τα μέσα τού Ιουλίου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες. Ευχαριστώ το ΓΕΣ την Δήμαρχο Κεντρικής Κερκυρας καί Διαποντίων Νήσων κ.Μερόπη Υδραίου όλο το Δημοτικο Συμβούλιο και όσοι συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια . Η ανακοίνωση εξέδωσε ο πολιτευτής Κέρκυρας Ηλίας Παπασταμάτης: ΦΥΛΑΚΙΟ ΟΘΩΝΩΝ, ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝ Την περασμένη Κυριακή έγραφα για τον εμπαιγμό των κατοίκων του Ιονίου απο το Πεντάγωνο και τα κυβερνητικά στελέχη π
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου