Η Κοινότητα και το Περιφερειακό Ιατρείο Οθωνών ευχαριστούν την οργάνωση Griechenlandhilfe για την δωρέαν φαρμακευτικού υλικού.


Στις 31/10/2019 το Περιφερειακό ιατρείο (ΠΙ) Οθωνών έλαβε υγειoνομικό υλικό και εξοπλισμό από την οργάνωση Griechenlandhilfe. Η οργάνωση και ειδικά ο ιδρυτής της,Erwin Schrümpf, ανταποκρίθηκαν άμεσα στην κινητοποίηση και έκκληση προς βοήθεια του Μπουραντά Κωνσταντίνου, αγροτικού ιατρού του ΠΙ Οθωνών. Μετά από σχετική επικοινωνία απεστάλη λίστα των αναγκαίων ειδών για την ομαλή λειτουργία του ΠΙ Οθωνών, για την οποία και εγκρίθηκε αποστολή πακέτου βοήθειας μετά από συνάντηση της οργάνωσης στις 25/10/2019.
Ο πρόεδρος Οθωνών, Σπύρος Φιλοκάλης και ο αντιδήμαρχος Οθωνών Δημήτρης Κατέχης κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για τον διακονισμό της ασφαλούς μεταφοράς του υλικού από την Ηγουμενίτσα στην Κέρκυρα και από εκεί στους Οθωνούς και το ιατρείο.
Η κοινότητα και το ΠΙ Οθωνών εκφράζουν την βαθιά ευγνωμοσύνη τους στην Griechenlandhilfe για την ανιδιοτελή προσφορά της στο νησί μας. Η Griechenlandhilfe είναι ένας σύλλογος εθελοντικής δράσης, με ιδρυτή τον Erwin Schrümpf και με μέλη από την Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και την Ελλάδα, με σκόπο την στήριξη της ελληνικής κοινωνίας στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Ο σύλλογος με τη δράση του δωρίζει από το 2012 ιατροφαρμακευτικό υλικό και ιατρικό εξοπλισμό σε πρωτοβάθμιες μονάδες φροντίδας υγείας και νοσοκομεία της πατρίδας μας, ενώ συμμετέχει και σε διάφορες άλλες κοινωνικές δράσεις. Η Griechenlandhilfe δείχνει με τον πιο ουσιαστικό τρόπο τι σημαίνει αλληλεγγύη και ποιο είναι το νόημα της ενωμένης Ευρώπης. Τα μέλη του συλλόγου είναι πάντοτε ευπρόσδεκτα στο νησί μας.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρία Kerkyra Seaways, ίδιως τον κύριο Κωνσταντίνο Παύλου και τα μέλη του πληρώματος του πλοίου Ελένη, για την μεταφορά των υλικών της δωρεάς από την Ηγουμενίτσα στην Κέρκυρα στις 28/10/2019 αφιλοκερδώς, όπως και την εταιρία Joy Cruises, τον κύριο Kωνσταντίνο Αντίοχο και τα μέλη του πληρώματος του πλοίου Ζαναντού για την μεταφορά των υλικών από την Κέρκυρα προς τους Οθωνούς στις 31/10/2019 επίσης αφιλοκερδώς. Οι ακτοπλοϊκές εταιρίες έδειξαν έμπρακτα ότι στηρίζουν τα διαπόντια νησιά και την αναβάθμισή τους.
O λιμενικός Χριστόδουλος Δερμεντζής βοήθησε με κάθε προθυμία στην μεταφορά των υλικών από το λιμάνι των Οθωνών στο ιατρείο.

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.