2000 φόνοι για τη λεηλασία των παράκτιων φιλέτων της Βορείου Ηπείρου.


Τα τελευταία είκοσι χρόνια έχουν διαπραχθεί χιλιάδες φόνοι και εγκλήματα για την υφαρπαγή των περιουσιών-τουριστικών φιλέτων στη Βόρεια Ηπειρο. 
9 Νοεμβρίου 2019, 03:38
Τα τελευταία είκοσι χρόνια έχουν διαπραχθεί χιλιάδες φόνοι και εγκλήματα για την υφαρπαγή των περιουσιών-τουριστικών φιλέτων. Σε αυτές τις κακουργηματικές ενέργειες εμπλέκονται, σύμφωνα με δημοσίευμα, πρόσωπα και συμφέροντα αλλα και Συμμορίες πολιτικών οικογενειών
Λεηλασίες γης στις παράκτιες περιοχές της Αλβανίας έγιναν από τις συμμορίες των πολιτικών οικογενειών που διακυβέρνησαν τη χώρα κατά τα τελευταία 28 χρόνια, γράφει η αλβανική ιστοσελίδα Pamfleti.
Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχουν διαπραχθεί 2000 φόνοι για την αλλαγή της ιδιοκτησίας των παράκτιων περιοχών που θεωρούνται οι πλέον τουριστικές στην αλβανική επικράτεια.
Για την κάλυψη αυτού του εγκλήματος, σημειώνει το δημοσίευμα, Πολιτική και Δικαιοσύνη κατά τα τελευταία 15 χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί 247 πλασματικές συλλήψεις δημοτικών υπαλλήλων, ενώ υπάρχουν εκατοντάδες περιπτώσεις που αποδεικνύουν τη συνεργασία «Πολιτικής Εξουσίας- Δικαιοσύνης- πλαστογραφίας» στο υποθηκοφυλακείο της Αυλώνας.

Οι περιοχές και οι περιουσίες

Κυρίως η παράκτια περιοχή Αυλώνα – Αγίων Σαράντα αλλά και του Δυρραχίου έχει καταστεί ιδιοκτησία πολιτικών, κυβερνητικών αξιωματούχων, εισαγγελέων, δικαστών, ολιγαρχών και εγκληματιών.
Μάλιστα, συνεχίζει η Pamfleti, τουριστικές περιοχές, φυσικά πάρκα και παραλίες μετατράπηκαν σε ιδιοκτησίες με ψευδείς αποφάσεις και αρχεία από τα οικογενειακά σουλτανάτα του Σοσιαλιστικού Κόμματος, του Δημοκρατικού Κόμματος, του Σοσιαλιστικού Κινήματος για Ενσωμάτωση κ.λπ.
Ετσι, η οικογένεια Μπερίσα κατέχει εκτάσεις 25 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων στην Αυλώνα, ο Εντι Ράμα 35 χιλιάδων τ.μ., ο Φατμίρ Μεντίου 10 χιλιάδων τ.μ., ο Αντριάτικ Λάλα, 2000 τ.μ., ο Ιλίρ Μέτα 18 χιλιάδων τ.μ., ο Αρντί Βελίου 5 χιλιάδων τ.μ.

Οι κακουργηματικές ενέργειες

Επίσης, μικρότερα κομμάτια απέκτησαν δικαστές, εισαγγελείς, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, δήμαρχοι, πρεσβευτές, ιδιοκτήτες μέσων μαζικής ενημέρωσης, αρχιεπίσκοποι, τελωνειακοί υπάλληλοι και εγκληματίες.
Το δημοσίευμα αναφέρει λεπτομερώς τις περιοχές αυτές, μεταξύ των οποίων βρίσκονται η Χιμάρα, η Αυλώνα, οι Αγιοι Σαράντα, οι Δρυμάδες κ.ά.
Για τις περιπτώσεις αυτές, προκειμένου να αρπάξουν τις ιδιοκτησίες από τους νόμιμους κατόχους τους, έχουν σημειωθεί κατά τα τελευταία 20 χρόνια, 354 δολοφονίες, 17 εξαφανίσεις ατόμων, 230 πυρκαγιές σε ιδιοκτησίες, 189 κατοικίες και επιχειρήσεις καταστράφηκαν με δυναμίτη, πέρα από τις μεθοδεύσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων για κατεδαφίσεις ιδιοκτησιών, γράφει το δημοσίευμα.
Πηγή: echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.