Εν αναμονή της απόφασης της Αποκεντρωμένης για τους Αντιδημάρχους στα Διαπόντια Νησιά.



Αυτη την εβδομάδα η το αργότερο στην αρχή της επόμενης αναμένεται συμφωνα με πηγες της Υπηρεσίας η απόφαση απο την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου  μετα την προσφυγή που κατέθεσαν κάτοικοι της Ερείκουσας Μαθρακίου και Οθωνων κατα  υπ αριθμό 2399/2019 απόφασης Δημάρχου Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων αναφορικά με τον ορισμό Αντιδημάρχων και τον μη ορισμό σε Ερείκουσα και Μαθρακι και του ορισμού Αντιδημάρχου στους Οθωνούς ως δευτερη αρμοδιότητα και οχι κυρια.
Η Δήμαρχος Κέρκυρας και Διαποντίων αν και Νομικός προτίμησε να μην εφαρμόσει το Νομο 3852/2010 αρθρο 207 οπως εχει αντικατασταθεί και ισχύει με το αρθρο 5 παρ 2 του Νομου 4623/2019 αλλα και την υπ αριθμό 82 Α.Π 5963/ 20/08/19 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών.


Απο την ανάληψη των καθηκόντων της αφησε τα ακριτικά νησια στην τυχη τους και χωρις να μπορουν να συνεδριάσουν νομιμα χωρις την παρουσία Αντιδημάρχου με αποτελεσμα να συνεχιζονται και να αυξάνονται τα προβλήματα στα νησια χωρίς να μπορει να βρεθεί λυση.
Η  αυθαιρετη αυτη απόφαση εδειξε απο την αρχή οτι δεν ενδιαφέρεται παραγματικά για τους Ακριτες κατοίκους οτι δεν τους σεβάστηκε και τους αφησε χωρις αντιπροσώπευση ερμηνεύοντας το Νομο οπως την συνέφερε για να βολέψει λογω προεκλογικών υποσχέσεων για καρεκλες αλλα μελη της παράταξης της σε βαρος των κατοικων των Διαποντιων νησιών.Μαλιστα σε κανένα αλλο μερος στην Ελλάδα δεν εγινε τετοια εκτροπή παρα μονο στη Κέρκυρα.
Η απόφαση λοιπόν της Αποκεντρωμένης ερχεται και θα ακυρώνει την  υπ αριθμό 2399/2019 απόφασης Δημάρχου Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων κ.Υδραίου αναφορικά με τον ορισμό Αντιδημάρχων και θα επιφέρει και ακυρότητα σωρεια αλλων αποφασεων που ελαβαν στο διαστημα  απο 01/09/2019 εως σήμερα.
Δεν ελαβε υπόψη της την Αντιπολίτευση που ανάφερε οτι η πράξη της ηταν παράνομη και απαράδεκτη ουτε την απόφαση της ΕΔΜΝ Ενωσης Δήμων Μικρων Νησιών που την καλεσε να διορθώσει την απόφαση αυτη και να εφαρμόσει το Νόμο.


Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.