Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η «Βικτώρια» δείχνει τα δόντια της: Θεομηνία στα Διαπόντια. (Φωτογραφίες)





Με καθυστέρηση ωρών σε σχέση με την αρχική πρόγνωση, το μεγάλο κύμα κακοκαιρίας έχει τις τελευταίες ώρες κορυφωθεί με τη σφοδρή βροχόπτωση να συνεχίζεται όπως και οι θυελλώδεις άνεμοι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική έχει σπεύσει αυτή την ώρα σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις εγκλωβισμού ατόμων.


Η πρώτη περίπτωση είναι στην Άνω Κορακιάνα, όπου κάτοικοι της περιοχής άκουσαν άνθρωπο να καλεί σε βοήθεια. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν να απεγκλωβίσουν έναν κάτοικο της περιοχής 41 ετών.
Στην περιοχή του Μπούκαρη γυναίκα φέρεται να έχει ζητήσει βοήθεια από την Πυροσβεστική προκειμένου να απεγκλωβιστεί από το αυτοκίνητό της το οποίο ακινητοποιήθηκε λόγω των πλημμυρικών φαινομένων, ενώ η βροχή έχει προκαλέσει πλημμύρες σε σπίτια και επιχειρήσεις στη Λευκίμμη αλλά και την πόλη της Κέρκυρας, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι νερά έχουν μπει ακόμα και στα υπόγεια του κτιρίου των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Κέρκυρας.

Παραμένει κλειστή η γραμμή
Η πορθμειακή γραμμή παραμένει κλειστή για όλα τα φέρυ μποτ, ανοικτού και κλειστού τύπου, ενώ μετά από μία ύφεση ορισμένων ωρών νωρίς το απόγευμα, οι άνεμοι έχουν και πάλι προκαλέσει πτώση δέντρων σε πολλά σημεία του επαρχιακού (κυρίως) οδικού δικτύου.

Από όρμος… λίμνη!
Στη Γαρίτσα, τα νερά έχουν μερικώς υποχωρήσει από το σημείο που είχαν φτάσει στις 5 περίπου το απόγευμα, όπου είχαν ξεπεράσει κατά πολύ το ύψος των πλαϊνών πεζοδρομίων ενώ απομακρύνθηκαν κλώνοι δέντρων που είχαν σπάσει και πέσει στο άλσος.
Ζημιές έχουν έως τώρα προκληθεί σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες σε τουλάχιστον 6 περιπτώσεις στην πόλη και τα περίχωρα της Κέρκυρας, ενώ το «μάτι» της θύελλας έχει πλήξει και τα διαπόντια νησιά με τις εικόνες και τα βίντεο που δημοσιεύουν κάτοικοι στο Facebook να εντυπωσιάζουν αλλά και τρομάζουν παράλληλα.

Εικόνες που τρομάζουν στους Οθωνούς



 Οι άνεμοι ήταν τόσο ισχυροί που παρ έσυραν ακόμα και σταθμευμένο φορτηγάκι, όπως καταγράφηκε μέσω κινητού τηλεφώνου από κάτοικο των Οθωνών, ενώ συνεχίζονται τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε πολλούς οικισμούς στο βόρειο κυρίως συγκρότημα της Κέρκυρας.

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.