Σεισμός 6,6 ρίχτερ στο Δυρράχιο. Αισθητός και στα Διαπόντια.

ΔΙΕΘΝΕΣ

Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία - Νεκροί, δεκάδες τραυματίες και εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια

Πρώτες μαρτυρίες από τις πληγείσες περιοχές ενώ ο αριθμός των θυμάτων εκτιμάται πως θα αυξηθεί. Μάχη των συνεργείων διάσωσης για τον απεγκλωβισμό πολιτών.

 26/11/2019 07:32 EET | Updated 43 λεπτά πριν
ASSOCIATED PRESS
Στους επτά ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την Αλβανία στις 03:53 τοπική ώρα [04:53 ώρα Ελλάδας] ενώ υπάρχουν αναφορές για περισσότερους 50 τραυματίες και πλήθος αναφορών για άτομα που έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια κτιρίων ή αγνοούνται. 
Δύο γυναίκες, σύμφωνα με το Reuters εντοπίστηκαν στα συντρίμμια πολυκατοικίας στο Τουμάνε και ένας άνδρας σκοτώθηκε στην πόλη Κουρμπίν αφού πανικοβλήθηκε και πήδηξε από παράθυρο του διαμερίσματος όπου έμενε, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της χώρας. Δύο ακόμη νεκροί βρέθηκα στα συντρίμμια δύο ακόμη πολυκατοικιών που κατέρρευσαν στο Δυρράχιο και σύμφωνα με αναφορές στον τοπικό τύπο το ένα εκ των θυμάτων ήταν μια ηλικιωμένη γυναίκα που έσωσε τον εγγονός της καλύπτοντας τον με το σώμα της. Για τα άλλα δύο θύματα δεν υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένα στοιχεία. 
«Η οροφή έπεσε πάνω στα κεφάλια μας και δεν έχω ιδέα πως καταφέραμε να γλυτώσουμε. Ο θεός να μας βοηθήσει» λέει η 48χρονη Μαριάνα Γκζόκα η οποία κοιμόταν στο υπνοδωμάτιο του διαμερίσματός της στον τέταρτο όροφο μιας πενταώροφης πολυκατοικίας όταν σημειώθηκε ο σεισμός. 
Στη μάχη για τον απεγκλωβισμό πολιτών έχουν ριχτεί πυροσβέστες και στρατός ενώ τη βοήθειά τους προσφέρουν κάτοικοι των περιοχών ενώ οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να μην κινούνται με τα αυτοκίνητά του γύρω από τις πληγείσες περιοχές προκειμένου να διευκολύνουν τις μετακινήσεις των συνεργείων διάσωσης. 
Η σεισμική δόνηση, που είναι και η ισχυρότερη που έχει καταγραφεί στην Αλβανία εδώ και δεκαετίες τρομοκράτησε χιλιάδες πολίτες που βγήκαν στους δρόμους μέσα στη νύχτα αν και αρκετοί είχαν εγκαταλείψει ήδη τα σπίτια τους καθώς των 6,4 Ρίχτερν είχαν προηγηθεί μικρότερου μεγέθους σεισμοί.  

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.