ΛΑ.ΣΥ Κερκύρας: Δήμος Διαποντίων Νήσων υπό προϋποθέσεις...



Η "ΛΑΪΚΉ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ ΚΈΡΚΥΡΑΣ " με επιστολή της στη σελίδα diapontia.gr αναδεικνύει τη πρόθεση επανίδρυσης του  Δήμου Διαποντίων Νήσων υπό προϋποθέσεις:

Δεν θα είμασταν αντίθετοι σε μία τέτοια πρόταση και μία τέτοια προοπτική.

Θα θέλαμε όμως να επισημάνουμε ότι η δημιουργία ενός Δήμου, η διάσπαση ή η συνένωση άλλων δεν αποτελούν αυτομάτως και λύση στα προβλήματα που δημιουργούνται στους κατοίκους των περιοχών. Η ίδια η εμπειρία της διάσπασης του ενιαίου Δήμου Κερκυραίων σε τρείς Δήμους έδειξε ότι τα οργανωτικά μέτρα, αν δεν συνοδευτούν με τις απαραίτητες προϋποθέσεις δεν δίνουν διέξοδο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα θέματα μπλέκονται και περισσότερο (π.χ. διαδημοτικές υπηρεσίες και οργανισμοί).

Σημαντικές και απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η επαρκής κρατική χρηματοδότηση και το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό ενός Δήμου. Αν αυτά δεν εξασφαλισθούν, είτε ένας Δήμος είναι μεγάλος είτε είναι μικρός, θα βρεθεί μπροστά σε αδιέξοδα. Για μία ακόμη φορά η εμπειρία από όλους τους Δήμους της χώρας αποδεικνύει αυτήν την θέση.  

Τέλος, αποτελεί κρίσιμο ζήτημα η κατεύθυνση της κάθε δημοτικής αρχής ενός Δήμου. Με λίγα λόγια, που θα προσανατολίζει τη δράση της. Η χρηματοδότηση και η στελέχωση θα πρέπει τελικά να υπηρετούν την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του λαού του κάθε Δήμου και όχι να εξυπηρετούν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, τους μεγαλοεργολάβους κλπ.  

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε αύτη τη κατεύθυνση κινείται, το φωτεινό παράδειγμα του Δήμου της Πάτρας που όλο και περισσότερο αναδεικνύει το τι μπορεί να κάνει ένας Δήμος όταν στοχεύσει στην εξυπηρέτηση των αναγκών του λαού, δείχνει το δρόμο.

Σε αυτό το πλαίσιο μια τέτοια Δημοτική Αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα αντιμετώπιζε, ούτως ή άλλως,τα Διαπόντια με όρους ισότιμης συμμετοχής ανεξάρτητα από την τυπική νομοθεσία. 

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Νέο άρθρο της Daily Telegraph για τα "ακατοίκητα Διαπόντια Νησιά".

Ετοιμάζονται για γεώτρηση στο block2 της Κέρκυρας – Ενθαρρυντική εικόνα για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, με τα λιμάνια ν’ αγχώνουν τις πετρελαϊκές που συζητούν με ΟΛΚΕ και ΟΛΗΓ.

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.