Ο χάρτης του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Ποιοί εκλέγονται στα Διαπόντια Νησιά.

Corfu flag


Μια πρώτη εικόνα διαμορφώνεται, αν και υπάρχει ενδεχόμενο για «καραμπόλες», ανάλογα με τα οριστικά αποτελέσματα του Πρωτοδικείου.

 Ξεκαθαρίζει σιγά σιγά ο «χάρτης» του νέου δημοτικού συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας, μολονότι η καταμέτρηση των σταυρών δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Όσοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται με βεβαιότητα ετοιμάζουν ήδη τις θέσεις τους στα έδρανα της αίθουσας συνεδριάσεων του Μον Ρεπό.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της αλλαγής του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής, ο αριθμός των συμβούλων στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας έχει μειωθεί στους 39, οι οποίοι μοιράζονται ως εξής: Στέφανος Πουλημένος 23 έδρες, Μερόπη Υδραίου 11 έδρες συμπεριλαμβανομένης της ίδιας, Λαϊκή Συσπείρωση 3 έδρες, Τάκης Μεταλληνός 1 έδρα, Γιώργος Καρύδης 1 έδρα.  

Μια πρώτη εικόνα έχει ήδη αρχίζει να διαμορφώνεται, αν και υπάρχει ακόμα πιθανότητα για «καραμπόλες» που θα γίνουν.

Οι θέσεις πάντως θα οριστικοποιηθούν από τα τελικά αποτελέσματα της πλήρους ενσωμάτωσης, ανάλογα με την εκλογική δύναμη του κάθε συνδυασμού, όπως θα βεβαιωθεί από το Πρωτοδικείο.​​​​​​​

Η πρώτη εικόνα 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, εκλέγονται από τον συνδυασμό Εξαρχής του εκλεγμένου Δημάρχου οι:

Από τη Δ.Ε Κερκυραίωνοι Γιαννούλης Παντελής, Βραδής Νικόλαος, Στογιάννος Διαμαντής, Θεοτόκης Παναγιώτης (Τάκης), Σκούρτης Χρήστος, Νεράντζης Σπυρίδων, Καρδόνας Ανδρέας, Βλάσσης Θωμάς, Βουσολίνος Κωνσταντίνος, Χαλικιόπουλος Σπυρίδων, Τράνακα Αικατερίνη, Βλάχος Σπυρίδων του Παναγιώτη.

Από τη Δ.Ε Αχιλλείων οι Ανυφαντής Γεράσιμος - Σπυρίδων (Μάκης), Γαλάνης ΣπυρίδωνΠουλημένος Μάκης, Παρελίων οι Αλαμάνος Ξενοφών, Ρίγγας Σπυρίδων, Φαιάκων η Φανή Τσιμπούλη και Φαϊτα Μιχαέλα, Παλαιοκαστριτών ο Μάζης Αχιλλέας.  

Στα Διαπόντια Νησιά, εκλέγονται από την Ερείκουσα ο Αργυρός Αναστάσιος, το Μαθράκι ο Αργυρός Σπυρίδων του Ευάγγελου και τους Οθωνούς ο Κασίμης Αναστάσιος του Αρσενίου.

Από τον συνδυασμό Κερκυραίων Δήμος - Κέρκυρα 2028 της απερχόμενης Δημάρχου εκλέγονται:

Από την Δ.Ε. Κερκυραίων η Μερόπη Υδραίου, ο Νίκος Καλόγερος, Δημήτρης Μεταλληνός, ο Χάρης Γιώτης, η Χρυσούλα Τόμπρου, Παναγιώτης Βαρούχας. Παρελίων ο Γιώργος Παντελιός, Αχιλλείων ο Γιάννης Σερεμέτης, Φαιάκων η Μαρία Ζερβού και Παλαιοκαστριτών ο Ραράκος Ευάγγελος.


Πηγή: enimerosi.com


Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Νέο άρθρο της Daily Telegraph για τα "ακατοίκητα Διαπόντια Νησιά".

Ετοιμάζονται για γεώτρηση στο block2 της Κέρκυρας – Ενθαρρυντική εικόνα για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, με τα λιμάνια ν’ αγχώνουν τις πετρελαϊκές που συζητούν με ΟΛΚΕ και ΟΛΗΓ.

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.