Δράσεις ενημέρωσης στα Διαπόντια θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ενεργειακής Μετάβασης.


Δράσεις ενημέρωσης του κοινού πραγματοποιεί ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ενεργειακής Μετάβασης. Όπως αναφέρει η Αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Παναγιώτα Τζάνε, θα πραγματοποιηθούν διαδραστικές ενημερώσεις σε σχολεία και επίσκεψη στα Διαπόντια στα οποία θα λειτουργήσουν ενεργειακές κοινότητες.

Την Τρίτη 10 Μάϊου θα γίνει ημερίδα στο Δημοτικό Θέατρο για την Γ’ τάξη των Γυμνασίων του Δήμου, Τετάρτη – Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε Δημοτικά Σχολεία ενώ την Πέμπτη ο διάλογος θα μεταφερθεί στα Διαπόντια Νησιά.

Στις δράσεις θα συμμετάσχει ο και ο Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων της ΡΑΕ Δρ. Διονύσης Παπαχρήστου, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ Κέρκυρας για τον τρόπο με τον οποίο η πολιτεία προωθεί την ενεργειακή μετάβαση από τις ρυπογόνες μορφές παραγωγής όπως ο λιγνίτης και το πετρέλαιο, σε εναλλακτικής μορφές πράσινης ενέργειας.

Ο κ. Παπαχρήστου μίλησε και για τον ρόλο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας στην εξομάλυνση της κρίσης που έχει δημιουργηθεί με την ρήτρα αναπροσαρμογής και τις υπέρογκες αυξήσεις των λογαριασμών. Στόχος, όπως είπε, είναι η εξομάλυνση της αγοράς σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, με τον πόλεμο να δημιουργεί δυσεπίλυτες επιπλοκές, που δοκιμάζουν τις εθνικές οικονομίες και τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.

Νέο άρθρο της Daily Telegraph για τα "ακατοίκητα Διαπόντια Νησιά".

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.