Μια απίθανη συνταγή για πατατάτο από την Κυρά Ρήνη, τη μοναδική κάτοικο της Κίναρου.
Αυτόν τον μήνα ο Γαστρονόμος αποβιβάζεται στην Κίναρο, το 26ο νησί των Δωδεκανήσων, που έχει μόνο μία κάτοικο.
Αυτόν τον μήνα ο Γαστρονόμος αποβιβάζεται στην Κίναρο, το 26ο νησί των Δωδεκανήσων, που έχει μόνο μία κάτοικο.Η κυρά Ρηνιώ Κατσοτούρχη Θηραίου μας υποδέχεται στο νησί των προγόνων της, εκεί όπου πλέον κατοικεί με μόνη παρέα τα πουλιά, τα κατσίκια, τις κότες και τον σκύλο της.
Η κυρά Ρηνιώ ετοίμασε πατατάτο (πατάτες με κρέας) και μοιράζεται την απίθανη αυτή συνταγή. 20′ προετοιμασία, 3 ώρες μαγείρεμα. Σύνολο: 3 ώρες και 20 λεπτά
Υλικά
Μερίδες: 4 – 6
-1.300-1.400 γρ. αρνίσια σπάλα ή μπούτι, σε μεγάλα κομμάτια, με το κόκαλο
-1/2 κιλό ώριμες ντομάτες, κομμένες κονκασέ ή τριμμένες στον τρίφτη
-2 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
-2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
-2-3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
-2-3 φύλλα δάφνης
-1/2 κουτ. σούπας κύμινο σε σκόνη
-1/2 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη
-1 κιλό πατάτες, κομμένες σε μεγάλα κυδωνάτα κομμάτια
-100 ml ελαιόλαδο
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου