Εγγραφή νέας μαθήτριας στο σχολείο της Ερείκουσσας.Ο καινούργιος χρόνος ξεκίνησε για το Δημοτικό Σχολείο της Ερείκουσας με την εγγραφή στην Α΄ Τάξη μιας ακόμη μαθήτριας. Η μικρή Δ. θα είναι συμμαθήτρια της Α. και του Λ. και η εγγραφή της ενισχύει τις προϋποθέσεις λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου για τα επόμενα έξι χρόνια!

Η οικογένεια της μέσα από τα προγράμματα του ΙΗΑ International Hellenic Association (Ακαδημαϊκό Φόρουμ Ελληνικής Καταγωγής Καθηγητών Πανεπιστημίων σε όλο το κόσμο) σε συνεργασία με το Corkyra HJ-34 Τμήμα AHEPA Κέρκυρας εγκαταστάθηκε μόνιμα στο ακριτικό μας νησί υποστηρίζοντας την προσπάθεια επαναλειτουργίας των σχολείων σε πολύ μικρά ακριτικά νησιά στα πλαίσια τόνωσης και αναγέννησης των νησιών αυτών.
Μετά τους ακριτικούς Αρκιούς στα Δωδεκάνησα, όπου το σχολείο λειτουργεί με έναν μαθητή, πλέον το Δημοτικό Σχολείο της Ερείκουσας καταγράφει στο μαθητικό δυναμικό του τρεις μαθητές. Από την επόμενη σχολική χρονιά, σύμφωνα με τα δεδομένα θα λειτουργήσουν και τα Σχολεία των Οθωνών και του Μαθρακίου, καθώς η στενή συνεργασία των δύο προαναφερόμενων φορέων έχει ως αποτέλεσμα ήδη να καταγράφονται οικογένειες οι οποίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εγκατασταθούν μόνιμα στα δύο αυτά νησιά.
Η Δασκάλα του σχολείου της Ερείκουσας, η οποία κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες ασκεί υποδειγματικά το λειτούργημά της, υποδέχθηκε τη μικρή Δ. στο γραφικό σχολείο του νησιού. Η εκπαιδευτικός τοποθετήθηκε εκεί ύστερα από αλλεπάλληλες άγονες προκηρύξεις της θέσης από το Υπουργείο Παιδείας και κατόπιν από συντονισμένες ενέργειες εξεύρεσης εκπαιδευτικού των Προέδρων των δύο φορέων κ. Ευάγγελου Ρήγου και κ. Νίκου Δημητρόπουλου αντίστοιχα.

Πηγη: enimerosi.com 

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Φυλάκιση 15 μηνών για τον επίδοξο "δράκο" του Μαθρακίου.

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Η σημαία των Διαποντίων Νήσων και η σημασία της - diapontia.gr