Ενημέρωση για τα έργα στους Οθωνούς από τον Αντιδήμαρχο | diapontia.gr"Βελτίωση υποδομών  στο λιμάνι "Αυλάκια" - Άρση τελών ελλημενισμού-Τοποθέτηση  φωτοσημαντήρα - Δημοτικός φωτισμός παραλιακής οδού "Άμμου - Αυλακίων"- Μεταφορά στερεών απορριμάτων  και νέα θέση απορριματοδεκτών (containers)

Κλιμάκιο του Ο.Λ.ΚΕ, αποτελούμενο από  μηχανικούς  και τεχνικούς, επισκέφθηκε χθες το λιμάνι " Αυλάκια" Οθωνών, με σκοπό  την καταγραφή όλων  των  απαιτούμενων εργασιών για  την παροχή νερού  και ηλεκτρικού  ρεύματος  στα σκάφη καθώς και για  την κατασκευή  στέγαστρου. Επίσης  μελετήθηκε  η τοποθέτηση  τουαλετών. Οι παραπάνω βελτιώσεις είχαν   προσυμφωνηθεί με τη Διοίκηση  του Ο.Λ.ΚΕ.

Τις  τελευταίες  τρεις ημέρες έχει  ανασταλεί η είσπραξη  των τελών ελλιμενισμού στο λιμάνι "Αυλάκια" Οθωνών,  έως ότου  να  αποπαιρατωθούν  όλες  οι προαναφερθείσες  παρεμβάσεις. Να σημειωθεί ότι,  τα τέλη ελληνιμενισμού αφορούν μόνο  στο συγκεκριμένο λιμάνι και μόνο  στα σκάφη αναψυχής. Στο λιμάνι " Άμμος" θα εξακολουθήσει να μην υφίσταται καμία σχετική  χρέωση και μετά το πέρας  της  άρσης  είσπραξης. Από τα τέλη  ελλιμενισμού θα εξαιρούνται οι ακόλουθες  κατηγορίες: 

   -Σκάφη  μόνιμων κατοίκων καθώς  και όσων  διατηρούν  κατοικία στο νησί 
- Επαγγελματικά Αλιευτικά σκάφη 
- Εμπορικά σκάφη  και πλοία 

Τοποθετήθηκε  σήμερα από την Υπηρεσία  Φάρων  του Π.Ν.
ο πράσινος  φωτοσημαντήρας, όποιος  βρίσκεται  δεξιά  κατά την είσοδο στο λιμάνι  "Αυλάκια" και είχε  καταστραφεί  λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Από  σήμερα συνεργείο  συνεχίζει  τις  απαιτούμενες εργασίες για την λειτουργία του νέου δημοτικού φωτισμού της παραλιακής οδού  " Άμμου - Αυλακίων". Επίσης  την περασμένη εβδομάδα αντικαταστάθηκε  μέρος  των κατεστραμμένων λαμπτήρων  του  παλαιού  δημοτικού  φωτισμού.

Τέλος,   ζητάμε  συγνώμη  για την καθυστέρηση  της μεταφοράς  των  στερεών απορριμμάτων, η οποία  οφείλεται σε ανειλημμένες υποχρεώσεις  του  πλοίου που  έχει αναλάβει  τη μεταφορά. Η μεταφορά  θα πραγματοποιηθεί εντός  της εβδομάδας. Έχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες εργασίες , ώστε  οι άδειοι απορριματοδέκτες (containers) να τοποθετηθούν σε νέα θέση, η οποία  πλέον θα βρίσκεται  σε μεγάλη  απόσταση  από το λιμάνι."
Πηγη: Facebook 

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Τέλη...

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Απορρίφθηκε το ΠΗΓΑΣΟΣ από τη γραμμή του Αγίου Στεφάνου λόγω ηλικίας.

Φυλάκιση 15 μηνών για τον επίδοξο "δράκο" του Μαθρακίου.

Πέντε χρόνια από τη μέρα που ο 19χρονος Χρήστος Κούρκουλος χάρισε ζωή

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.