Στους Οθωνούς η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων



Τους Οθωνούς επισκέπτεται σήμερα η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου. 
Συνομίλησε με κατοίκους και επαγγελματίες για τα ζητήματα του τόπου, τονίζοντας ότι οι Οθωνοί βρίσκονται στην καρδιά του αναπτυξιακού σχεδιασμού της Περιφέρειας.

Η Περιφερειάρχης συνομίλησε με κατοίκους για τα κρίσιμα ζητήματα της υγειονομικής προστασίας, ενώ έγινε ενημέρωση στους επαγγελματίες για τη σωστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας.
Τονίστηκε ιδιαίτερα το ζήτημα της αυστηρής εφαρμογής των μέτρων προστασίας και της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή διασποράς του Covid – 19, καθώς ήδη έχουν αρχίσει να προσεγγίζουν το νησί σκάφη από την γειτονική Ιταλία, όπου η πανδημία εξακολουθεί να μας απασχολεί.
Ακολούθησε σύσκεψη με τοπικούς φορείς με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Οθωνών Δημήτρη Κατέχη και του Πρόεδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Σπύρου Φιλοκάλη, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα αλλά και η πορεία των αναπτυξιακών έργων στο νησί τόσο από την πλευρά του Δήμου όσο και από την πλευρά της Περιφέρειας.
Ειδικότερα συζητήθηκε το ζήτημα της αποπεράτωσης του λιμένος Οθωνών, συνολικού προϋπολογισμού 8.282.000 ευρώ, ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, το οποίο θα δώσει πνοή στα Διαπόντια Νησιά και θα ωθήσει την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, οπως και την άρση της απομόνωσης.

Όπως τονίστηκε , η μελέτη του έργου «Αυλάκια Οθωνών Β’ Φάση» που αφορά την µετατροπή της προστατευόµενης, από νότιους κυµατισµούς, αυτής, αποβάθρας σε ολοκληρωµένο λιµένα, µε προστασία από όλους τους συνήθεις καιρούς που επικρατούν στην περιοχή. προετοιμάζεται για να ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020», αφού γίνουν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις. Κύριος του έργου είναι ο ΟΛΚΕ.
«Το ασφαλές λιμάνι για όλους τους καιρούς και για όλα τα σκάφη, μικρά και μεγάλα, δίνει ευκαιρίες στους κατοίκους των Οθωνών, ποιότητα και ασφάλεια ζωής, όπως και αναβαθμισμένης τουριστικής ανάπτυξης. Τα Διαπόντια νησιά έχουν τον δικό τους ρόλο στο αναπτυξιακό σχέδιο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Είναι καθήκον μας να κάνουμε πράξη το όραμά μας , ότι η ανάπτυξη έχει νόημα και αποτέλεσμα όταν είναι ευημερία για όλους και παντού. Τα Διαπόντια Νησιά είναι κρίκοι της αλυσίδας αυτού που λέγεται σύγχρονη ανάπτυξη και συνοχή στο Ιόνιο , υγιής και ασφαλή Περιφέρεια», ανέφερε η κ.Κράτσα–Τσαγκαροπούλου.
Συζητήθηκε επίσης η αξιοποίηση του προγράμματος LEADER και άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων για καινοτόμες επιχειρηματικές δραστηριότητες, η αναβάθμιση του διαδικτύου, η τουριστική προβολή του νησιού, η αδυναμία τακτικής συγκοινωνιακής γραμμής από διάφορα σημεία του νησιού προς το λιμάνι, η ενίσχυση του Δημοτικού Ιατρείου με προσωπικό αλλά και το θέμα της σύγχρονης διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί. Για το τελευταίο ζήτημα τονίστηκε ότι οι Οθωνοί μπορεί να αποτελέσουν πρότυπο μικρού νησιού στον κρίσιμο αυτό τομέα, μέσω της δημιουργίας σύγχρονου σταθμού μεταφόρτωσης, πράσινου σημείου, υποδομών κομποστοποίησης και ανακύκλωσης με την συνεργασία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και την συμπαράσταση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Ιδιαίτερα το κλιμάκιο της Περιφέρειας στάθηκε στα θέματα εκσυγχρονισμού και ασφάλειας των αθλοπαιδιών όπως και των πολιτιστικών χώρων και της προβολής της ταυτότητας των Οθωνών συνδεδεμένης και την ιστορία της μετανάστευσης αλλά και της ναυτοσύνης.
Τέλος, στο πλαίσιο της επίσκεψή της, η Περιφερειάρχης πραγματοποίησε αυτοψία στο ελικοδρόμιο του νησιού, όπου ενημερώθηκε για την αναγκαιότητα της γενικότερης αναβάθμισής του και της επισκευής του μηχανήματος φωτισμού


pin.gov.gr

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.