Νέος ιερέας στους Οθωνούς.Το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου, της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων στο χωριό  Καμάρα, όπου εγκαταβιεί και ο ίδιος και χειροτόνησε Πρεσβύτερο τον Μοναχό Ιωσήφ.
Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε στον π. Ιωσήφ ότι η Εκκλησία τον καλεί, από τούδε και στο εξής, μέσα από την βαθύτατη πίστη του και μέσα από την αγάπη του για τον Χριστό και τους ανθρώπους, να διακονήσει το Άγιο και φρικτό θυσιαστήριο. Καλείται από τον Ίδιο τον Κύριο να δανείσει όλα τα αισθητήριά του, σε Εκείνον, διότι το το έργο που επιτελεί ο Ιερέας, είναι έργο του Θεού. Ο Κύριος όταν σαρκώθηκε, κήρυξε το Ευαγγέλιο της σωτηρίας, κάλεσε τους ανθρώπους σε μετάνοια, θυσιάστηκε επί του Σταυρού και ανέστη εκ νεκρών, χαρίζοντας σε όλους την αιώνια ζωή. Ο Χριστός έχει το τρισσόν αξίωμα, ήτοι το βασιλικό, το αρχιερατικό και το προφητικό. Έτσι και ο Ιερέας καλείται  να διδάσκει, να θυσιάζεται και να αγαπά τόσο τον Θεό, όσο και τους αδελφούς του που διακονεί, είτε στον κόσμο είτε στο μοναστήρι.
Αναφερόμενος στην  εποχή μας ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε ότι σήμερα η Εκκλησία του Χριστού δέχεται επιθέσεις από τις αντίθεες και αθεϊστικές δυνάμεις στην χώρα μας. Τελευταία έχουν στοχοποιηθεί οι Ιερείς μας. Ξεχνούν όμως όλοι αυτοί που απεργάζονται την διάλυση της Εκκλησίας μας, ότι οι άνθρωποι που προσέρχονται στην Ιερωσύνη, ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Χριστού και δεν προσβλέπουν σε χρηματικές αμοιβές. Άλλωστε εδώ και μερικά χρόνια οι Ιερείς που χειροτονούνται είναι άμισθοι.
Ακόμη ο κ. Νεκτάριος υπενθύμισε στον π. Ιωσήφ τις διώξεις που υπέστη η Ορθόδοξη Εκκλησία στις χώρες της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ, όπου όχι μόνο δεν καταστράφηκε η Εκκλησία, αλλά αντιθέτως βγήκε απ’ όλη αυτή την τρομερή δοκιμασία ενδυναμωμένη και νικώσα.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος επικαλέστηκε την Χάρη και τις πρεσβείες όλων των Αγίων του τόπου μας, με προεξάρχουσα την Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας, ώστε η Χάρη  Της να αλλοιώσει την ζωή του π. Ιωσήφ.
Να σημειωθεί τέλος ότι ο νέος Ιερομόναχος είναι νομικός, μουσικός, αγιογράφος, γνωρίζει πολλές ξένες γλώσσες.

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Φυλάκιση 15 μηνών για τον επίδοξο "δράκο" του Μαθρακίου.

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Η σημαία των Διαποντίων Νήσων και η σημασία της - diapontia.gr