Κ. Βελόπουλος: Γιατί χαρίζεται τα Διαπόντια Νησιά στην Αλβανία ? (βίντεο)

 


Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος με αιχμή τα εθνικά θέματα.

«Δεν σας νοιάζει η Κύπρος γιατί έχετε συμφωνήσει τις Πρέσπες του Αιγαίου» είπε ο κ. Βελόπουλος και… κατήγγειλε ότι η Ελλάδα πηγαίνει σε συμφωνία με την Τουρκία όπου θα αποδεχθεί μειωμένη επήρεια στο Καστελόριζο. Ακόμα διερωτήθηκε γιατί χαρίσαμε τα Διαπόντια Νησιά  στην Αλβανία.

O πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης εκτίμησε ότι η Τουρκία θα στείλει γεωτρύπανο νοτίως του Καστελόριζου, ενώ είπε στην κυβέρνηση ότι «σε λίγους μήνες θα μιλάτε για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου».

«Είστε μειωμένης εθνικής αντίληψης» είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο κ. Βελόπουλος, ενώ ρώτησε γιατί ο αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Βελόπουλος πρότεινε να αποσύρει η Ελλάδα τους Patriot από την Σαουδική Αραβία, καθώς αυτή, «τα έχει ξανά βρει με την Τουρκία».

Κατήγγειλε επιπλέον ωμή παραβίαση της συμφωνίας των Πρεσπών και είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «Υπογράψτε εξεταστική επιτροπή».

«Δε ντρέπεται η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο η Ελλάδα; Πολλοί απορούν. Θα σας αποδείξω γιατί σήμερα το πρωί ο υπουργός εξωτερικών ο κύριος Γερπαπετρίτης έκανε δήλωση για ωμή παραβίαση διεθνούς δικαίου», συμπλήρωσε ο κ. Βελόπουλος και προχώρησε σε ανάγνωση της ανάρτησης του κ. Γεραπετρίτη.

Ο κ. Βελόπουλος κατηγόρησε τα κόμματα που δεν συνυπέγραψαν την εξεταστική που πρότεινε για τα Τέμπη.

“Πολλοί βούρκωσαν αλλά δεν υπέγραψαν την εξεταστική μας για την τραγωδία στα Τέμπη. Πολλοί επικαλούνται το Θεό, άλλη τη δημοκρατία, άλλοι τον δικαιωματισμό, αλλά δεν υπογράφουν την εξεταστική για τα Τέμπη αλλά δεν πειράζει” σημείωσε.Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) diapontia.gr

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Δρομολόγια πλοίων για τα Διαπόντια Νησιά. - diapontia.gr

ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Νέο άρθρο της Daily Telegraph για τα "ακατοίκητα Διαπόντια Νησιά". - diapontia.gr

Τέλος στο αιολικό πάρκο Διαποντίων Νήσων.

Απογραφή 2021: Πρώτοι οι Οθωνοί σε πληθυσμό. 14% λιγότεροι κάτοικοι στα Διαπόντια. (αναλυτικά στοιχεία)