Οι Λειψοί των 800 κατοίκων απέκτησαν νέο λιμάνι. Έχουν λιγότερους κάτοικους από τα Διαπόντια.

 Οι Λειψοί, το ακριτικό νησί με τους 800 εγγεγραμμένους μόνιμους κατοίκους απέκτησε σε χρόνο ρεκόρ νέο λιμάνι ενώ αποτελεί αυτόνομο Δήμο από το 1948.Αλλάζουν ταχύτητα οι Λειψοί και μπαίνουν δυναμικά στο χάρτη του θαλάσσιου τουρισμού διεκδικώντας σημαντικό μερίδιο των σκαφών που προσεγγίζουν την Μεσόγειο και την Ελλάδα συγκεκριμένα. Αιτία το νέο λιμάνι που εγκαινίασε σε ειδική εκδήλωση σήμερα ο Δήμος Λειψών παρουσία και του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου.

Οπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος, το νέο λιμάνι, πλέον διαθέτει όλες τις υποδομές για να φιλοξενήσει τουλάχιστον 80 σκάφη αναψυχής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία του νησιού. Στο σημείο αυτό τόνισε ότι η τουριστική σεζόν για το νησί δεν ξεπερνάει τους δυο μήνες, ενώ ευχή είναι το νέο έργο να αποτελέσει ένα ακόμα κίνητρο για να μείνουν οι νέοι στο ακριτικό νησί.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου σημείωσε ότι τα νησιά της άγονης γραμμής γίνονται νησιά της πρώτης γραμμής και δεν είναι στην επικαιρότητα μόνο για προβλήματα αλλά πλέον ακούγονται για έργα εμβληματικά. Η Τήλος, η Αστυπάλαια, η Χάλκη, οι Λειψοί, είναι μερικά από τα νησιά σημείωσε ο κ. Χατζημάρκος και είπε: Το DNA του ελληνισμού λάμπει με εμβληματικά έργα. Θα υλοποιούμε ότι έργο ζητάνε τα νησιά της περιφέρειας, σημείωσε.

Εστιάζοντας στην τρέχουσα τουριστική σαιζόν, ο κ. Χατζημάρκος ανάφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα νησιά της Περιφέρειας τρέχουν με +9% επιπλέον της τουριστικής κίνησης του 2019. Οι Λειψοί έχουν αυτή την περίοδο πληρότητα 100%, σύμφωνα με τον κ. Μάγγο. Αναφορικά με το έργο του νέου λιμανιού τονίστηκε ότι αυτό είχε εξαγγελθεί 20 χρόνια πριν και έγινε πράξη σήμερα, ενώ παραδόθηκε και 4 μήνες νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά εξαγγελθεί, όπως τονίστηκε.


Τελευταίες εξελίξεις για τα λιμάνια Οθωνών, Μαθρακίου και Αγίου Στεφάνου:

Πακέτο έργων 250 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση των υποδομών της Κέρκυρας ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί τον Ιούνιο στη Κέρκυρα. Σε δηλώσεις, του μετά το πέρας της κλειστής σύσκεψης, διάρκειας δυο ωρών που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας με τη συμμετοχή αυτοδιοικητικών και φορέων όπου τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ανοιχτά μέτωπα, αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο ύδρευσης για την πόλη της Κέρκυρας αλλά και για ολόκληρο το νησί, στα έργα οδικής ασφάλειας αλλά και στην αναβάθμιση των λιμένων του Αγ.Στεφάνου Αυλιωτών, στα Αυλάκια Οθωνών αλλά και στο Μαθράκι.


Ειδικότερα τα έργα υποδομών που ανακοινώθηκαν και αναμένεται να εκτελεστούν άμεσα είναι τα εξής:


Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προχωρούν τάχιστα οι διαδικασίες για την αναβάθμιση τριών λιμένων της Κέρκυρας (Αγ.Στεφάνος Αυλιωτών, Αυλάκια Οθωνών, Μαθράκι), π/υ 27 εκατ. ευρώ.Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) diapontia.gr

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.

Νέο άρθρο της Daily Telegraph για τα "ακατοίκητα Διαπόντια Νησιά".

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)