O Αντιστράτηγος Σ. Κωστάκογλου επισκέφτηκε το Στρατιωτικό Φυλάκιο Οθωνών και την Ερείκουσσα.

 


Στην επίσκεψη συμμετείχαν η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων κ Υδραίου Μερόπη, ο Αντιδήμαρχος Οθωνών, Κατέχης Δημήτριος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας(ΟΛ.Κ.Ε.), Ζερβόπουλος Σπυρίδων.

Την Τετάρτη 08 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Διοικητή της  3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ.) στα Διαπόντια Νησιά. Η επίσκεψη έγινε με την  ολοκλήρωση της Α’ φάσης των παρεμβάσεων  στον Λιμενικό Σταθμό (Λ/Σ) των Οθωνών  πρωτοβουλία της 3ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ καθώς και της επικειμένης παράδοσης της Διοίκησης στον Πλοίαρχο Λ.Σ. Κοντοστέργιο Ιωάννη.

Εκτός από τους προαναφερόμενους στην επίσκεψη συμμετείχαν η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων κ Υδραίου Μερόπη, ο Αντιδήμαρχος Οθωνών, Κατέχης Δημήτριος και  ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας(ΟΛ.Κ.Ε.), Ζερβόπουλος Σπυρίδων.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεων που πραγματοποιεί το Γ΄ Σώμα Στρατού στα Διαπόντια Νήσια, ο Διοικητής Αντιστράτηγος ΚΩΣΤΑΚΟΓΛΟΥ Σωτήριος επισκέφτηκε το Στρατιωτικό Φυλάκιο Οθωνών.
Η μετακίνηση περιελάβανε τις Λιμενικές Αρχές των Οθωνών και της Ερείκουσας  οι οποίες στεγάζονται σε κτίρια που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων.Ο Λ/Σ των Οθωνών αποτελείται από δύο ορόφους, στο ισόγειο του οποίου βρίσκονται τα γραφεία της Λιμενικής Αρχής,  ενώ στον πρώτο όροφο διαμένουν  δωρεάν  στελέχη του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ που υπηρετούν στην εν λόγω Λιμενική Αρχή.
Η 3η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατανοώντας ότι οι δύσκολες συνθήκες διαβίωσης και τα προβλήματα στην διαμονή των στελεχών μεγενθύνουν τις δυσκολίες που έτσι και αλλιώς  υπάρχουν σ ένα μικρό και απομακρυσμένο νησί το οποίο βρίσκεται στην εσχατιά της χώρας, προχώρησε στον σχεδιασμό και προγραμματισμό παρεμβάσεων για τον Λ/Σ Οθωνών, εξειδικεύοντας την υλοποίησή τους σε δυο φάσεις.

Στην Α΄ φάση που έχει ολοκληρωθεί πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω παρεμβάσεις:


α. Αποκατάσταση επιχρισμάτων  των κτιριακών εγκαταστάσεων και του χώρου διαμονής των στελεχών και εν συνεχεία ελαιοχρωματισμός αυτών με την ευγενική χορηγία του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας (Ο.Λ.ΚΕ. Α.Ε.),
β. Προμήθεια, μεταφορά και εγκατάσταση ηλεκτρικών οικιακών συσκευών προς εξυπηρέτηση των αναγκών του υπηρετούντος προσωπικού μετά την αποδοχή της σχετικής δωρεάς του Συλλόγου  Ελληνογερμανικής Φιλίας ‘FILIA VELBERT’,


γ. Μεταφορά και τοποθέτηση επίπλων στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Λ.Σ.  Οθωνών για την βελτίωση των συνθηκών διαμονής των στελεχών που διαβιούν.
 
Στην Β΄ φάση των παρεμβάσεων σε συνεργασία  με τον  Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων και με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων  εξασφαλίστηκε η έγκριση έκτακτης χρηματοδότησης 150  χιλ. € για την αποκατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Λ/Σ Οθωνών. Τις διαδικασίες και το έργο θα εκτελέσει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας στην κυριότητα του οποίου ανήκει το κτήριο , ενώ με την ολοκλήρωση των εργασιών  θα επιτευχθεί, αφενός  αύξηση του αριθμού των στελεχών που θα διαμένουν στο κτιριακό συγκρότημα του Λ/Σ Οθωνών, αφετέρου περαιτέρω βελτίωση των συνθήκων εργασίας και  διαβίωσης. Ο χρόνος ολοκλήρωσης αυτής της φάσης  προγραμματίζεται για το τέλος του καλοκαιριού του 2023.


Η 3η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ.  εκφράζει τις  θερμές ευχαριστίες, στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων για την πολύτιμη και  αδιάλειπτη  συνεργασία και υποστήριξη που προσφέρει στο Λιμενικό Σώμα και ειδικότερα στον Λιμενικό Σταθμό Οθωνών,  στον Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας (Ο.Λ.ΚΕ. Α.Ε.) που είναι πάντα αρωγός και συμπαραστάτης της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας και των στελεχών της, στο προεδρείο του Συλλόγου Ελληνογερμανικής Φιλίας ‘FILIA VELBERT’ που με την ευγενική δωρεά και την γενικότερη βοήθεια που προσφέρει, υποστηρίζει ενεργά  την λειτουργία των Υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματός .

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) diapontia.gr

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Δρομολόγια πλοίων για τα Διαπόντια Νησιά. - diapontia.gr

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Νέο άρθρο της Daily Telegraph για τα "ακατοίκητα Διαπόντια Νησιά". - diapontia.gr

Τέλος στο αιολικό πάρκο Διαποντίων Νήσων.

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)