Συνάντηση Γκίκα – Γ.Γ. Νησιωτικής Πολιτικής για Διαπόντια Νησιά, Παξούς και μικρά λιμάνια.



 Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη ο οποίος συμμετέχει στο Διεθνές Συνέδριο «Changing Cities V» που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Ιόνιο Πανεπιστήμιο και διεξάγεται στην Κέρκυρα, είχε την Δευτέρα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Κατά την συνάντηση έγινε ανασκόπηση των ζητημάτων που άπτονται του χαρτοφυλακίου του κ. Κουτουλάκη και αφορούν στην Π.Ε. Κέρκυρας.
Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά στην ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα Διαπόντια Νησιά για την μεταφορά καυσίμων και οχληρών υλικών, ο κ. Κουτουλάκης διαβεβαίωσε ότι παρόλο που ο διαγωνισμός ήταν άγονος, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εργάζεται για την άμεση επίλυση του προβλήματος. Στόχος είναι η ασφαλής και διαρκής εξυπηρέτηση των κατοίκων των Διαποντίων Νήσων (εξετάζεται και το ενδεχόμενο της απευθείας ανάθεσης).
Ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε επιπλέον τον Βουλευτή, ότι εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας η κάλυψη του κόστους ενοικίασης ενός αφαλατωτή για τους Παξούς, ύψους 90.000 Ευρώ. Με αυτό τον τρόπο θα αντιμετωπιστεί κατά την τρέχουσα τουριστική περίοδο η σοβαρή έλλειψη πόσιμου νερού στο νησί. Υπενθυμίζεται ότι εκτός της ενοικίασης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας θα διεξαχθεί διαγωνισμός για την προμήθεια ενός επιπρόσθετου αφαλατωτή, προκειμένου να διασφαλιστεί η μόνιμη αντιμετώπιση της έλλειψης πόσιμου νερού.
Επιπλέον, σε κοινή συνάντηση του Βουλευτή και του Γενικού Γραμματέα με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, Διαμάντω Ρηγάκου, αποφασίστηκε, μετά από παρέμβαση του κ. Γκίκα, η χρηματοδότηση μελετών για την αναστήλωση και ανάδειξη μνημείων της Π.Ε. Κέρκυρας, ύψους 100.000 Ευρώ. Σημειώνεται, ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο στήριξης της νησιωτικότητας και ανάδειξης του πλούσιου πολιτισμού των νησιών μας, χρηματοδοτεί μελέτες του συγκεκριμένου σκοπού.
Κατά την συνάντηση προγραμματίστηκε επίσης η διεξαγωγή Συνεδρίου ή Ημερίδας το προσεχές διάστημα στην Κέρκυρα, με αντικείμενο την Νησιωτικότητα και την βιώσιμη Γαλάζια Οικονομία. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι διαφόρων Υπουργείων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, αλλά και επαγγελματικών φορέων.
Τέλος, μετά και την πρόσφατη ανακοίνωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την ενεργοποίηση του προγράμματος «Νέαρχος» για την χρηματοδότηση ειδικών τοπικών έργων, ο Στέφανος Γκίκας ζήτησε την χρηματοδότηση βελτίωσης των υποδομών μικρότερων λιμένων της Π.Ε. Κέρκυρας που δεν έχουν ακτοπλοϊκή σύνδεση (π.χ. λιμένες Αγ. Μάρκου, Αγ. Στέφανου Σινίων, Πετριτή κ.α.) με φορέα υλοποίησης τον ΟΛΚΕ. Ο κ. Κουτουλάκης ανέφερε ότι το πρόγραμμα «Νέαρχος» είναι σχεδιασμένο ακριβώς για τέτοιου του είδους παρεμβάσεις και εκτίμησε ότι σχετικό αίτημα του ΟΛΚΕ θα έχει θετική ανταπόκριση.
Στην συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα συμμετείχε και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΚΕ, κ. Σπύρος Ζερβόπουλος.

Πηγή: Corfu tv news 

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.