Σοβαρή επιδείνωση του καιρού στα Διαπόντια Νησιά τις επόμενες μέρες.



 Σύμφωνα με την διαδικτυακή σελίδα «Ο καιρός στην Κέρκυρα» σφοδρές καταιγίδες και θυελλώδη άνεμοι θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού στην περιοχή μας τις επόμενες ώρες.  Ήδη έχουν σημειωθεί κάποιες ασθενείς βροχοπτώσεις στο νομό ενώ έχει ενισχυθεί και ο νοτιάς τις τελευταίες ώρες στην Κέρκυρα. Μέσα στη νύχτα ο καιρός θα παρουσιάσει σοβαρή επιδείνωση σταδιακά με τις βροχές να γενικεύονται και να αποκτούν ένταση ώρα με την ώρα.

ΠΡΟΣΟΧΗ χρειάζεται τα ξημερώματα και τις πρώτες πρωινές ώρες όπου αναμένεται οι βροχές και οι καταιγίδες να είναι ισχυρές στο μεγαλύτερο μέρος του νομού μας. Αν και τα έντονα φαινόμενα δεν θα διαρκέσουν πολλές ώρες, πιθανότατα θα πέσουν μεγάλα ύψη βροχής σε μικρό χρονικό διάστημα. Συνεπώς, προσοχή πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι των περιοχών που έχουν πρόσφατο ιστορικό πλημμυρών. Επίσης, κατά την διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων θα είναι ΙΣΧΥΡΟΙ και τοπικά ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ οι άνεμοι, οι οποίοι θα φτάνουν τα 6-7 και τοπικά ακόμη και τα 8-9 μποφόρ. Δεν αποκλείεται ακόμη και 10αρι σε ακρωτήρια κυρίως της δυτικής Κέρκυρας. Προσοχή λοιπόν για πτώσεις αντικειμένων, κλαδιών ή δένδρων. Τα φαινόμενα πάντως θα παρουσιάσουν σημαντική ύφεση τις προμεσημβρινές-μεσημβρινές ώρες και μάλιστα σε πολλές περιοχές θα σταματήσουν, ενώ οι άνεμοι παντού θα σημειώσουν εξασθένιση. Πάντως μέχρι το τέλος της ημέρας κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται διάσπαρτες βροχές και καταιγίδες.

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Νέο άρθρο της Daily Telegraph για τα "ακατοίκητα Διαπόντια Νησιά".

Ετοιμάζονται για γεώτρηση στο block2 της Κέρκυρας – Ενθαρρυντική εικόνα για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, με τα λιμάνια ν’ αγχώνουν τις πετρελαϊκές που συζητούν με ΟΛΚΕ και ΟΛΗΓ.

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.