Έως 15/11 οι αιτήσεις τηλεοπτικής κάλυψης “λευκών περιοχών”.

 


Νέος κύκλος αιτήσεων για τηλεοπτική κάλυψη “Λευκών Περιοχών” μέσω θυρίδας (gov.gr) για την υπαγωγή δικαιούχων στο σχετικό μητρώο ξεκίνησε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET) φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης . Με την υποβολή της αίτησης και την εν συνεχεία θετική της αξιολόγηση, δίνεται η δυνατότητα επίλυσης του προβλήματος που αντιμετωπίζουν πολίτες που διαμένουν σε περιοχές χωρίς προσβασιμότητα σε τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας. Σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ 2539/τεύχος Β’/14.06.2021 η υποβολή των αιτήσεων έχει ενεργοποιηθεί και θα παραμείνει ενεργή στο διάστημα 01.11.2021-15.11.2021. Όσοι πολίτες δεν προλάβουν να αιτηθούν την ένταξή τους στο μητρώο, θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν στον επόμενο κύκλο επικαιροποίησης του μητρώου.             

Οι εισερχόμενες αιτήσεις (incoming, pending) θα αξιολογηθούν και σε περίπτωση έγκρισής τους θα καταχωρηθούν στο Πληροφοριακό Σύστημα του έργου για την διεκπεραίωσή τους από τους Παρόχους των τηλεοπτικών υπηρεσιών.             

Τονίζεται ότι για κάθε ενδιαφερόμενο πρέπει να υπάρχει μία και μόνο μία εγκεκριμένη αίτηση του στη Θυρίδα. Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης έχει υποβάλει πολλαπλές αιτήσεις, τότε όλες εκτός από μία – εφόσον πληρούνται τα απαραίτητα κριτήρια – οφείλουν να απορρίπτονται.             

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να απευθύνονται και στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών της Περιοχής τους προκειμένου να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση. Επίσης, μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες αλλά και να αιτηθούν μέσω του  gov.gr (https://www.gov.gr/upourgeia/upourgeio-psephiakes-diakuberneses/psephiakes-diakuberneses/leukes-periohes) κάνοντας χρήση των κωδικών τους. 

Διευκρινιστικά, αναφέρονται οι παρακάτω πληροφορίες σχετικά με την υποβολή αίτησης, τα ισχύοντα δεδομένα και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά: Μπορείτε να αιτηθείτε είτε για την: επίγεια ευρυεκπομπή δορυφορική ευρυεκπομπή σταθερή ή κινητή ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο Για τα παραπάνω ισχύουν: χορήγηση και εγκατάσταση του απαραίτητου ευρυζωνικού εξοπλισμού όπου απαιτείται 8 χρόνια πρόσβασης σε προγράμματα εθνικής και τοπικής εμβέλειας 8 χρόνια εγγύησης εξοπλισμού και της εγκατάστασης του όταν αυτός απαιτείται ελεύθερη επιλογή παρόχου   Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται έως  έως 15.11.2021. 

Θα χρειαστείτε: τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης το Taxisnet τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της μόνιμης κατοικίας σας την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email) τους αριθμούς του σταθερού και του κινητού σας τηλεφώνου.

 Σημειώστε ότι: η επιδότηση αφορά σε νοικοκυριά και όχι σε μεμονωμένους δικαιούχους ή επιχειρήσεις και αφορά αποκλειστικά στο συγκεκριμένο ακίνητο που δηλώσατε στην αίτηση σας το ποσό της επιδότησης δίνεται απευθείας στον πάροχο που θα επιλέξετε μετά από εξουσιοδότηση σας την αίτηση υποβάλουν και όσοι από τους δικαιούχους των νοικοκυριών θέλουν να διορθώσουν λανθασμένα στοιχεία παλαιότερης αίτηση στο πλαίσιο της δράσης.


Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Νέο άρθρο της Daily Telegraph για τα "ακατοίκητα Διαπόντια Νησιά".