Νέος Kύκλος δωρεών στα Διαπόντια Νησιά από την Griechenlandhilfe της Αυστρίας.

 Tο Ιnternational Hellenic Association (μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός, μη κομματικός οργανισμός με έδρα το Delaware των Ηνωμένων Πολιτείων), έχει αρχίσει, εδώ και μερικά χρόνια, μεταξύ πολλών άλλων προγραμμάτων και ένα πρόγραμμα ενίσχυσης και επανα-κατοίκησης μικρών ακριτικών νησιών στο Αιγαίο και στο Ιόνιο. 



Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του προγράμματος αυτού, το ΙΗΑ συνεργάζεται με πολλούς και διαφορετικούς οργανισμούς της Ελληνικής Διασποράς – και όχι μόνο

Μεταξύ των συνεργαζόμενων στα είκοσι διαφορετικά προγράμματα του ΙΗΑ οργανώσεων, συμπεριλαμβάνεται και η Αυστριακή «Ένωση Ανθρωπιστικής Βοήθειας για την Ελλάδα» (Griechenlandhilfe).

Η Griechenlandhilfe ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη για το πρόγραμμα ενίσχυσης Μικρών Ακριτικών Νησιών, ανέλαβε μια εξαιρετική πρωτοβουλία βελτίωσης των υπηρεσιών υγειονομικής  περίθαλψης και εκπαίδευσης τριών απομακρυσμένων νησιών βορειοδυτικά της Κέρκυρας, τα οποία αποτελούν το σύμπλεγμα των Διαποντίων: τους Οθωνούς, το Μαθράκι και την Ερείκουσα.

Η δωρεά συμπεριλάμβανε δύο συσκευές ηλεκτροκαρδιογραφών, έναν κινητό χειρουργικό λαμπτήρα, ένα οξύμετρο Rapid Test Covid-19, επιδέσμους, ιατρικά σκεύη, βιβλία, διάφορα σχολικά είδη, καθώς και παιγνίδια για τους μικρούς μαθητές στο Μαθράκι και στην Ερείκουσα.

Παραδόθηκε σε ειδική τελετή από τον ιδρυτή της Griechenlandhilfe Erwin Schrümpf στην Δήμαρχο Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Κυρία Μερόπη Υδραίου, το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021.

Στην τελετή παράδοσης της δωρεάς που έγινε στην Κέρκυρα, παρέστησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι των τριών μικρών νησιών καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Δρ. Δημήτρης Μεταλληνός.

Ο ιδρυτής της Griechenlandhilfe («Βοήθεια για την Ελλάδα») με έδρα το Σαλσμπουργκ κ. Erwin Schrümpf δήλωσε πως «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς να στηρίζουμε ανθρώπους σε απομακρυσμένα μέρη, όπου οι βασικές τους ανάγκες είναι πολλές και μεγάλες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεταφορά των ειδών αυτής της δωρεάς είναι η 105η κατά σειρά την οποία έχει πραγματοποιήσει προσωπικά ο Erwin Schrümpf τα τελευταία εννέα χρόνια. Αθροιστικά, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 500 αποστολές ανεφοδιασμού και έχουν παραδοθεί περισσότεροι από 1.600 τόνοι προμηθειών ανθρωπιστικής βοήθειας.

Το ΔΣ  και η «Επιτροπή Μικρών Ακριτικών Νήσων» του Intermantional Hellenic Associationευχαριστεί θερμά τον κ. Erwin Schrümpf και εύχεται να προγραμματίσει σύντομα και ανάλογες δωρεές προς τα μικρά ακριτικά νησιά.


Πηγή: INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.