Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση με θέμα την ολοκλήρωση του λιμένα ΑΥΛΑΚΙΑ Οθωνών


Η αποπεράτωση του λιμένος Οθωνών απασχόλησε τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020, στην έδρα της Περιφέρειας στις Αλυκές Ποταμού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων και Υποδομών Μανώλης Ορφανουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Οθωνών Δημήτρης Κατέχης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ) Σπύρος Ζερβόπουλος.

Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, η μελέτη του έργου «Αυλάκια Οθωνών Β’ Φάση» που αφορά την µετατροπή της προστατευόµενης, από νότιους κυµατισµούς, αυτής, αποβάθρας σε ολοκληρωµένο λιµένα, µε προστασία από όλους τους συνήθεις καιρούς που επικρατούν στην περιοχή, προετοιμάζεται για να ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020».

Πρόκειται για ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, συνολικού προϋπολογισμού 8.282.000 ευρώ, το οποίο θα δώσει πνοή στα Διαπόντια Νησιά και θα ωθήσει την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, όπως και την άρση της απομόνωσης.

«Το ασφαλές λιμάνι για όλους τους καιρούς και για όλα τα σκάφη, μικρά και μεγάλα, δίνει ευκαιρίες στους κατοίκους των Οθωνών, ποιότητα και ασφάλεια ζωής, όπως και τουριστικής ανάπτυξης. Τα Διαπόντια Νησιά έχουν τον δικό τους ρόλο στο αναπτυξιακό σχέδιο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Προχωρούμε την συνεργασία αυτή με τον ΟΛΚΕ και τον δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων», ανέφερε η κ.Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Με βάση την μελέτη προβλέπεται η κατασκευή υπήνεµου µόλου µε κρηπιδωµένες αποβάθρες, ούτως ώστε, µε τη βελτίωση των βαθών στο νέο δίαυλο εισόδου, να µπορούν να προσεγγίζουν µεγαλύτερα πλοία. Σκοπός του σχεδιασµού αυτού είναι η αδιάλειπτη επικοινωνία του νησιού µε πλοία που ταξιδεύουν µε ανέµους άνω των 6 µποφόρ. Κύριος του έργου είναι ο ΟΛΚΕ , ενώ φορέας υλοποίησης η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

"Μετά από προσπάθεια πολλών ετών με ολοκληρωμένες μελέτες, βρέθηκαν επιτέλους οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις πού κατάλαβαν την αναγκαιότητα και  την αξία τού έργου, το αγκάλιασαν και με την βοήθεια τους, προωθούμε την ένταξη τού  στο ΕΣΠΑ και την τελική ολοκλήρωσή." (Αντιδήμαρχος Οθωνών)

Πηγη: Start tv

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.