Αντιδράσεις πολιτών της Κέρκυρας και των Διαποντίων σχετικά με την ανακοίνωση του ΚΚΕ Κέρκυρας για τις ασκήσεις της Εθνοφυλακής σε κατοικημένες περιοχές.


Αντιδράσεις δημιουργήθηκαν έπειτα από την ανακοίνωση του ΚΚΕ Κέρκυρας σχετικά με τη προγραμματισμένη άσκηση της Εθνοφυλακής εντός κατοικημένων περιοχών της Κέρκυρας και συγκεκριμένα στον Υψο, τη προηγούμενη Κυριακή.

Η ανακοίνωση:

«Όπως προκύπτει από φωτογραφικά στιγμιότυπα, την Κυριακή 21/06/2020, πραγματοποιήθηκε άσκηση με πλήρη εξοπλισμό (στολές παραλλαγής, όπλα) του Τάγματος Εθνοφυλακής Κέρκυρας (ΤΕ) στην παραλία του Ύψου, δηλαδή σε μία μια πυκνοκατοικημένη και πολυσύχναστη περιοχή.

Προκύπτει εύλογα το ερώτημα: Ποιά σκοπιμότητα εξυπηρετούσε η άσκηση του ΤΕ σε ένα δημόσιο, κατοικημένο χώρο; Σίγουρα δεν αφορούσε την εξάσκηση για κάποια πιθανή εισβολή από τη θάλασσα.

Πρόκειται για μια προφανή και οργανωμένη προσπάθεια επίδειξης δύναμης και εκφοβισμού του λαού και της νεολαίας που οργανώνεται από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Άμυνας. Δεν είναι βέβαια σύμπτωση ότι αυτή η άσκηση πραγματοποιήθηκε μετά την αστραπιαία επίσκεψη του υφυπουργού άμυνας  Στεφανή στην Κέρκυρα και τα Διαπόντια Νησιά.
Καλούμε τον Κερκυραϊκό λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν την πολιτική του κρατικού αυταρχισμού και εκφοβισμού που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ με τη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων».

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.