Διεθνής αγώνας κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης τον Ιούνιο σε Μαθράκι και Κέρκυρα | www.diapontia.gr


Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουλίου στο Πευκί Ευβοίας του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης 2020 (The Authentic Marathon Swim, Skyllias & Hydna).
Πρόκειται για ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός με διεθνή εμβέλεια, το οποίο αναβιώνει, μετά από 2.500 χρόνια, τη θαλάσσια διαδρομή που διένυσαν κολυμπώντας ο Σκυλλίας και η κόρη του Ύδνα, ώστε να βοηθήσουν τον ελληνικό στόλο κατά την ιστορική ναυμαχία του Αρτεμισίου το 480 π.Χ. Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης 10 χλμ., 3 χλμ., 1,5 χλμ. και παιδικό αγώνα μήκους 800 μ.
Όπως επισήμανε, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου, στη σχετική συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα «για την Ελλάδα ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί στρατηγική στόχευση στο πλαίσιο της προώθησης της θεματικής εξειδίκευσης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Το νέο αθλητικό γεγονός “The Authentic Marathon Swim”, ορμώμενο από το ιστορικό γεγονός της κολύμβησης του Σκυλλία και της κόρης του Ύδνας, μεταξύ της περιοχής Αφέτες ως το Αρτεμίσιο, αφορά μία διοργάνωση που μπορεί να προσφέρει διεθνή αναγνώριση και αύξηση της τουριστικής κίνησης. Ως ΕΟΤ στην κατεύθυνση του Υπουργείου Τουρισμού στηρίζουμε και συμβάλλουμε στην προβολή και προώθηση τέτοιων δράσεων και για αυτό έχουμε δώσει την αιγίδα μας, ώστε να αποτελέσει ένα ακόμα κίνητρο προς τους διοργανωτές για τα καλύτερα αποτελέσματα».
Την ίδια στιγμή, με αντίστοιχες αποφάσεις της κας Γκερέκου, ο ΕΟΤ έθεσε υπό την αιγίδα του δύο ακόμη σημαντικές διοργανώσεις θαλάσσιων αθλημάτων, που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και συγκεκριμένα τον Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα «Aegean 600» στο νότιο Αιγαίο και το Odyssey Open Water στην Κέρκυρα.
Ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας «Aegean 600» διοργανώνεται από τις 14 έως τις 20 Ιουνίου και καλύπτει μία non-stop απόσταση 600 ν.μ. σε όλα τα νησιά του νοτίου Αιγαίου, ενώ η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν συμβολικά στην περιοχή του ναού του Ποσειδώνα, στο Σούνιο. Στόχος της διοργάνωσης είναι η διεθνής προβολή της χώρας και των νησιών της, η ένταξη της Ελλάδας στον «χάρτη» των κορυφαίων διεθνών αγώνων ανοιχτής θάλασσας, όπου συμμετέχουν ορισμένα από τα καλύτερα αγωνιστικά σκάφη του κόσμου, αλλά και η περαιτέρω ανάπτυξη του ναυταθλητικού αθλητισμού.
Ο διεθνής αγώνας Κολύμβησης Ανοιχτής Θάλασσας Odyssey Open Water, που αποτελεί διοργάνωση διάθλου (τρέξιμο και κολύμπι), θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Ιουνίου στην Κέρκυρα και τα Διαπόντια Νησιά. Η εκκίνηση θα γίνει στην περιοχή Άγιος Στέφανος της Κέρκυρας και ο τερματισμός στο νησί Μαθράκι, περιλαμβάνοντας διαδρομές 3 και 9 χλμ. Ο αγώνας διεξάγεται φέτος για πρώτη φορά, με τους οργανωτές να επιδιώκουν το event να καταστεί ετήσιος θεσμός ο οποίος θα προβάλλει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, σε συνδυασμό με την ανάδειξη του ιδιαίτερα ελκυστικού «μυθολογικού» πλαισίου, που εμπνέεται από την ομηρική Οδύσσεια.

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.