Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

A. Αυλωνίτης: Ζητά μόνιμο εναερίτη για την αποκατάσταση ζημιών της ΔΕΗ στους Οθωνούς


Αυλωνίτης: Ζητά μόνιμο εναερίτη για την αποκατάσταση ζημιών της ΔΕΗ στους Οθωνούς


Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την τοποθέτηση μόνιμου συνεργείου αποκατάστασης ζημιών της ΔΕΗ στο νησί των Οθωνών.
Η ερώτηση Αυλωνίτη προς τον Υπ. Ενέργειας και Περιβάλλοντος
Θέμα: «Ανάγκη τοποθέτησης μόνιμου συνεργείου αποκατάστασης ζημιών της ΔΕΗ στο νησί των Οθωνών»
Το μέγεθος και η ένταση της τελευταίας κακοκαιρίας που έπληξε και τους Οθωνούς έκανε ακόμα, πιο επιτακτική την ανάγκη μόνιμης στελέχωσης του συνεργείου αντιμετώπισης βλαβών της ΔΕΗ με την επαναπροκήρυξη της ειδικότητας Τεχνίτη Τ4Α (εναερίτη) στο νησί, η οποία θα συνδράμει και στην επίλυση αντίστοιχων προβλημάτων και στα υπόλοιπα Διαπόντια νησιά.
Η μόνιμη στελέχωση με εναερίτη του σταθμού της ΔΕΗ στους Οθωνούς αποτελεί πάγιο αίτημα όλων των δημοτικών και κοινοτικών αρχών του νησιού των τελευταίων 20 ετών. Είναι επίσης μόνιμη απαίτηση των λιγοστών πλέον μόνιμων κατοίκων του που το χειμώνα ταλαιπωρούνται από τις αλλεπάλληλες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της παλαιότητας του δικτύου. Δεν έχει πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε βελτιωτική παρέμβαση σε αυτό, επί δεκαετίες. Από 13/11/2019 ολόκληρο το νησί, πλην του οικισμού του Άμμου, είναι στα σκοτάδια για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.
Το σύνολο των κατοίκων της περιοχής, που είναι ηλικιωμένοι, βρίσκεται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, συνεπώς και χωρίς νερό, κινητά τηλέφωνα κλπ, ενώ ορισμένοι εξ αυτών αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, για τους οποίους η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος είναι ζωτικής σημασίας στην η ούτως ή άλλως, δύσκολη καθημερινότητά τους.
Επειδή, οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών αυτών, συμβάλλουν στο να μην εξελιχθούν τα ακριτικά μας νησιά σε ακατοίκητες βραχονησίδες.
Επειδή, η καθημερινότητα των λιγοστών μόνιμων κατοίκων των Διαποντίων νήσων πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα όλων μας και συνιστά μέγιστο εθνικό καθήκον.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε ώστε άμεσα να καλυφτεί η θέση του Τεχνικού Τ4Α (εναερίτη) και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του δικτύου ηλεκτροδότησης του ακριτικού μας νησιού, των Οθωνών;

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Τέλη...

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Απορρίφθηκε το ΠΗΓΑΣΟΣ από τη γραμμή του Αγίου Στεφάνου λόγω ηλικίας.

Φυλάκιση 15 μηνών για τον επίδοξο "δράκο" του Μαθρακίου.

Πέντε χρόνια από τη μέρα που ο 19χρονος Χρήστος Κούρκουλος χάρισε ζωή

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.