Συζήτηση για τους λιμένες Αγίου Στεφάνου και Μαθρακίου μεταξύ Γκίκα και Υφυπουργού Υποδομών.Ο Βουλευτής συζήτησε με τον Υφυπουργό για τα ήδη δρομολογημένα έργα στην ΠΕ Κέρκυρας και συγκεκριμένα για τα έργα ύδρευσης, λιμενικών υποδομών και οδικού δικτύου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Γκίκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα μια εκτενή και εποικοδομητική συνάντηση με τον φίλο Υφυπουργό  Υποδομών, Νίκο Ταχιάο, για τα σοβαρά έργα της Ύδρευσης, των Λιμένων, αλλά και του οδικού δικτύου της Περιφερειακής μας Ενότητας. Ζητήματα που απασχολούν ιδιαίτερα τους πολίτες.

Με δεδομένο την μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Υπουργείο Υποδομών στα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, έγινε γνωστό ότι ο μεν Φάκελος για τον λιμένα Μαθρακίου, μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη από το Υπουργείο Υποδομών θα διαβιβαστεί για τα περαιτέρω στο Υπουργείο Ναυτιλίας, ενώ ο Φάκελος της αφαλάτωσης Νεοχωρακίου με έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης, πέρασε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σε ό,τι αφορά στον λιμένα Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών, η μελέτη εκτελείται με μέριμνα του ΟΛΚΕ από τον ανάδοχο και το έργο θα δρομολογηθεί με μέριμνα του Υπουργείου Ναυτιλίας. Το ώριμο έργο της Αφαλάτωσης της Χρυσηίδας, παραμένει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών όπως και το έργο των Φραγμάτων στο οποίο ο διαγωνισμός βρίσκεται στην Β’ Φάση.

Σε ό,τι αφορά στο οδικό δίκτυο και στις παρακάμψεις - θέμα που χειρίζεται πρωτίστως η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - το επόμενο χρονικό διάστημα θα συγκληθεί σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών με συμμετοχή του Περιφερειάρχη Γιάννη Τρεπεκλή, του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Μάμαλου και υπηρεσιακών παραγόντων για να εξεταστούν και να δρομολογηθούν περαιτέρω  οι σχετικές διαδικασίες.

Το αμέσως προσεχές διάστημα - πιθανώς στο τέλος Ιανουαρίου - ο κ.  Ταχιάος θα επισκεφτεί την Κέρκυρα με βασικό αντικείμενο τα μεγάλης κλίμακας έργα που εκτελούνται στο  Αεροδρόμιο μας


Πηγή: Εφημερίδα Ενημέρωση.

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) diapontia.gr

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.

Νέο άρθρο της Daily Telegraph για τα "ακατοίκητα Διαπόντια Νησιά".

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)