Σήμερα οι Γιατροί του Κόσμου στα Διαπόντια.

 Στα Διαπόντια Νησιά βρίσκονται από σήμερα το πρωί, οι Γιατροί του Κόσμου, προκειμένου να προσφέρουν ιατρική φροντίδα στους κατοίκους του ακρογωνιαίου βορειοδυτικού τμήματος της ελληνικής επικράτειας.



Δεκαμελές κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας, αποτελούμενο από έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με παθολόγο, γεροντολόγο, πνευμονολόγο, μαία, νευρολόγο και βοηθό ιατρού, θα επισκεφθεί σήμερα με Ιατρική Κινητή Μονάδα, το αγροτικό ιατρείο Οθωνών, αύριο Κυριακή το αγροτικό ιατρείο Ερείκουσας, και τη Δευτέρα το αγροτικό ιατρείο Μαθρακίου.

Στόχος της αποστολής είναι να προσφέρει ιατρική φροντίδα, υπηρεσίες πρόληψης, αλλά και ενημέρωση στους κατοίκους των τριών νησιών, ενισχύοντας τη λειτουργία των τοπικών αγροτικών ιατρείων.

«Bρισκόμαστε σήμερα στα Διαπόντια νησιά, σε αυτήν την ακριτική περιοχή της Ελλάδας, για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους κατοίκους, διασφαλίζοντας το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα στην υγεία και ενισχύοντας τη λειτουργία των τοπικών αγροτικών ιατρείων. Η δεκαμελής ομάδα μας θα προσφέρει ιατρική φροντίδα και ενημέρωση σε θέματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας και ιδιαίτερα οι πιο ευάλωτοι ηλικιωμένοι που έχουν ανάγκη ακόμα περισσότερο τη φροντίδα όλων μας.

Σε αποστολές σαν κι αυτή, έχουμε μαζί μας ως εφόδια, το αμέριστο ενδιαφέρον του κόσμου για τον συνάνθρωπό του, που άλλοτε εκφράζεται μέσω δωρεών και άλλοτε με την εθελοντική συμμετοχή, καθώς και τις συνεργασίες με φορείς και ιδιώτες, που εξασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα και τη συνέχεια αυτών των δράσεων.

Οι αποστολές των Γιατρών του Κόσμου σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, τονίζουν ακόμα πως καμία απόσταση δεν μπορεί να είναι εμπόδιο στην πρόσβαση ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας, για αυτό συνεχίζουμε τις δράσεις μας για να είμαστε εκεί, όπου υπάρχουν άνθρωποι» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η παθολόγος- γεροντολόγος, Αθηνά Γρέκα.

Τα Διαπόντια Νησιά αποτελούν το δυτικότερο νησιωτικό σύμπλεγμα της Ελλάδας και κατοικούνται από ελάχιστους μόνιμους κατοίκους, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Η ομάδα των Γιατρών του Κόσμου που επισκέπτεται τα Διαπόντια Νησιά, αποτελείται από τον υπεύθυνο αποστολής Θεοκλή Πιέρο, τη συντονίστρια Ιωάννα Νικολαΐδου, τον οδηγό Σπύρο Παπαδήμα, την παθολόγο-γεροντολόγο Αθηνά Γρέκα, τον πνευμονολόγο Μάριο Παναγιώτου, τη νευρολόγο Σύλια Γερασοπούλου, τη νοσηλεύτρια Δέσποινα Μπανιώτη, τη μαία ‘Αννα Γλυνού και τη φοιτήτρια φυσιοθεραπείας-βοηθό ιατρείου, Ζωή Παναγίδη.

Η αποστολή πραγματοποιείται σε συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και τη συνδρομή Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, που θα μεταφέρει το κλιμάκιο στα νησιά.

Πηγή: analitis.gr

Σχόλια

Δημοφιλέστερα άρθρα

Το "Νησί της Καλυψώς" σύμφωνα με ιστορικούς χάρτες βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας (φωτογραφίες) | www.diapontia.gr

Ενημέρωση για τα δρομολόγια ΒΑΜΟΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ για τα Διαπόντια Νησιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων.

Όχι στις ανεμογεννήτριες που θα αποτελειώσουν τα Διαπόντια Νησιά.

Ξεκινούν τον Μάιο οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Το πλοίο ΒΑΜΟΣ στη γραμμή Άγιος Στέφανος - Διαπόντια Νησιά (Φωτογραφίες)

Από 1η Μαρτίου ξεκινά το ΒΑΜΟΣ. (Δρομολόγια και τιμές)

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Οθωνών χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας.

Οθωνοί: Τρικουάζ νερά και 4,5 μήνες καλοκαίρι. Γιατί επιλέγουμε και φέτος να τους επισκεφθούμε.